nieuwe boeken james purdy onder sterren simone atangana bekono
Nieuwe boeken

Dit zijn de 4 nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in december

In december verschijnen er nooit zoveel nieuwe boeken. Dit jaar uiteraard ook niet. Toch viste ik wat titels uit de catalogussen. Dit zijn ze: de vier nieuwe boeken van december die je wat mij betreft in de gaten moet houden.

nieuwe boeken simone atangana bekono

Zo hoog de zon stond – Simone Atangana Bekono

Dit boek zou in september al verschijnen, maar verschijnt als het goed is nu in december. Nieuw werk van Simone Atangana Bekono dus. Ik vond Confrontaties erg goed, dus ik ben benieuwd naar meer. Hier gaat het boek over:

Als kunstenares Sonny in de zomer naar haar geboortedorp terugkeert om aan een fotoreeks te werken, nodigt basisschoolvriendin Myrthe haar uit om samen op haar ouderlijk huis te passen. In villa In ’t huuske, waar ramen met afstandsbedieningen opengaan en een virtuele assistent antwoord geeft op al je vragen, schuilen ze voor de hittegolf die het land teistert. De vraag is of het buiten aangenamer is dan binnen in de huiveringwekkende koelte. Langzaam raakt Sonny de grip op de realiteit kwijt – door de vele wijn, de slapeloze zomernachten, Myrthe’s onvoorspelbare gedrag en die unheimische villa die een eigen wil lijkt te hebben en weigert Sonny te laten vertrekken.

Kliniek Zuid – Nick de Koning

Even een klein uitstapje dan. Dit zoete roze boek verschijnt deze maand bij VBK lab en belooft een Amsterdamse roman te zijn met een tikje thriller.

In een van de duurste straten van Amsterdam-Zuid runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Haar man Robbert doet de bedrijfsvoering en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. De wachtlijsten worden steeds langer totdat een cliënte zich meldt met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag rijst wie verantwoordelijk is. Als Caro een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Ondertussen vermagert Sofie onder haar ogen en Teun, haar slimme en sportieve zoon, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

nieuwe boeken december 2022 kliniek zuid nick de koning

Onder sterren – James Purdy

Nog een roze boek dan: Onder sterren van James Purdy. Ik las nog nooit iets van hem, maar wil dat graag doen. Dit boek lijkt me een prima begin.

De arrogante componist Abner Blossom schort tijdelijk zijn pensioen op na de ontdekking van een anoniem libretto. Hij besluit een opera te componeren die is gebaseerd op het leven van de beruchte schrijver/fotograaf Cyril Vane. Maar iedereen die Vane en zijn vrouw kent, een vergane Russische ster, weet dat zij alles op alles zullen zetten om de waarheid niet aan het licht te laten komen.

De kleindochter – Bernhard Schlink

Een ander boek op mijn lijstje deze maand is De kleindochter van Bernhard Schlink. Normaal hou ik niet zoveel van boeken die zich rond de oorlog afspelen, maar dit verhaal trekt me. Bovendien kan ik meteen kijken of Schlink nu echt goed literair schrijft of toch meer kitsch is, zoals ik van sommige mensen heb vernomen. 😉

Niet lang nadat Kaspar in de jaren zestig Birgit in Oost-Berlijn ontmoet, vraagt hij haar ten huwelijk. Ze stemt toe onder één voorwaarde: hij helpt haar te vluchten uit de DDR. De vlucht slaagt. Als Birgit overlijdt is Kaspar zeventig jaar en boekhandelaar in Berlijn. Lezend in de dagboeken van zijn overleden vrouw ontdekt hij dat ze al die jaren iets voor hem verzweeg: bij de vlucht liet ze haar dochtertje Svenja achter, met wie ze nooit meer contact heeft opgenomen.

Naar welke nieuwe boeken kijk jij uit in december?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *