nieuwe boeken oktober 2021
Nieuwe boeken

Dit zijn de 5 nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in oktober

Van het tweede deel van Heartstopper tot de nieuwe Rob van Essen. Dit zijn de 5 nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in oktober.

Literatuur & romans

nieuwe boeken oktober 2021

  • Chrétien Breukers ken ik vooral van de (fantastische!) literaire podcast De Nieuwe Contrabas. Naast boeken bespreken, schrijft hij zelf ook. Bij Uitgeverij Oevers verschijnt deze maand zijn roman Praag aan zeeDe roman speelt zich af in Praag, Oostende en hoog in de lucht. Maar waarom ligt Praag het ene moment aan zee, om het volgende moment in het niets te verdwijnen? Wat doet een dode baby op het strand van Oostende? En waarom lukt het Thomas Meerman niet om zijn vader te redden van een wisse dood?
  • De nieuwe Rob van Essen komt eraan en hoewel ik nog een flinke inhaalslag wil maken qua zijn werk lezen, kijk ik wel uit naar Miniapolis. Het belooft in ieder geval weer een heerlijk boek te worden, met humor, nostalgie en het kenmerkende vervreemdende dat Van Essen vaker heeft in zijn werk. Hier lees je meer.
  • Dan De Hooier van Ricus van Coevering. Deze filosofische roman sprak me aan omdat het ook een YA-randje heeft als in: de hoofdpersoon is van een leeftijd die je vaak in YA-boeken tegenkomt. Zomaar een kanshebber voor Het beste boek voor jongeren volgend jaar, zeg ik maar alvast. Ik ben benieuwd. Hier lees je meer.

Young adult

nieuwe boeken oktober 2021 young adult heartstopper lore

  • Hét YA-boek waar ik naar uitkijk in oktober? Heartstopper Volume 2. Ik las de eerste graphic novel van Alice Oseman al in deze serie en vond het onwijs schattig hoe personages Nick en Charlie naar elkaar toe groeien en verliefd worden op elkaar. Deel 2 belooft nog zoeter te worden.
  • Een soort YA-versie van Circe die in oktober verschijnt is Lore van Alexandra Bracken. Denk: Griekse goden, rivaliserende families en helden. Ik ben benieuwd.

Naar welke nieuwe boeken kijk jij uit deze maand?

Eén reactie

  • Lalagè

    ‘De hooier’ had ik ook genoteerd! Verder ben ik benieuwd naar Baksteen, het nieuwe boek van Femke Vindevogel, omdat ik haar debuut Confituurwijk mooi vond. Uitgeverij Van Oorschot zegt erover: ‘Baksteen is een verpletterend boek over het opgroeien met een verslaafde ouder, maar ook over de lichte kanten van een harde jeugd.’ Het speelt zich deels in Berlijn af en de DDR speelt een rol, dat trekt mij altijd wel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *