Recensie: Vandaag haat ik... - Lotta Sonninen
Non-fictie

Recensie: Vandaag haat ik… – Lotta Sonninen

Dankbaarheidslijstjes zijn goed om te maken, maar soms is het ook fijn om alle frustraties van je af te schrijven. Met dit invulboek van Lotta Sonninen kan dat heel goed, van irritante statusupdates tot een brief aan je ex.

Hier gaat Vandaag Haat Ik… over

Ben je het ook zo zat om altijd maar positief te moeten zijn? Probeer het tegenovergestelde eens! Vaarwel mindfulness, welkom humeurigheid! Dit is het perfecte invulboek voor al je irritaties, frustraties, woedemomentjes en meer. Maar zorg er wel voor dat je het verbergt voor je partner, kinderen en collega’s.

Vandaag haat ik… bevat lijstjes en invuloefeningen over onder meer schuld en ergenis (wat is er mis met je leven – en door wie komt dat?), eerlijkheid (de dingen die je die ene keer had moeten zeggen) en oude koeien uit de sloot halen (niks geen vergeten en vergeven). Het is tijd om alles van je af te schrijven!

Recensie: Vandaag haat ik... - Lotta Sonninen

Wat ik van dit invulboek vond

Vandaag Haat Ik is opgedeeld in verschillende categorieën. Het begint met ‘effe afkraken’ waarin je kunt opschrijven waarom je nog steeds boos bent op een ex-collega, een lijstje kunt maken van mensen die een veel te hoge pet van zichzelf ophebben en je rustig alle irritante gewoontes van je oma/buurman/docent kunt neerpennen. Een hilarisch begin al, je kunt meteen helemaal los als je wilt.

‘Een grappig invulboek waarbij je alles met een flinke korrel zout moet nemen’

Elk hoofdstuk heeft een bepaald thema. Mijn favoriete hoofdstukken? ‘Maak van elke dag een slechte dag’, waarin je per dag een vervelende gebeurtenis of wat dan ook kunt opschrijven. En je kunt er ook al je irritaties in kwijt over die ene kerst die helemaal in de soep liep, waarbij familie bijvoorbeeld ruzie met elkaar kreeg en alles aanbrandde. En ‘erger je online’ is mijn tweede favoriete hoofdstuk, omdat ik me (goh) regelmatig erger op Twitter of Instagram. Aan mensen die net ouders zijn geworden en je hele tijdlijn onderspammen met foto’s van hun kind of Insta-meisjes die overdreven poseren en doen alsof wakker worden met veertig pizzadozen en flessen champagne normaal is. Met je #iwokeuplikethis. Kortom: een grappig invulboek waarbij je alles met een flinke korrel zout moet nemen. Ik ga geen sterren geven aan het boek, maar ik vind het zeker een aanrader om cadeau te doen. Vooral als je net zoals ik compleet blanco bent als je een kerstcadeau voor je vader moet verzinnen. Dit is zo’n cadeau dat bij iedereen wel in de smaak valt, denk ik.

Recensie: Vandaag haat ik... - Lotta Sonninen
Recensie: Vandaag haat ik... - Lotta Sonninen

Lekker al je frustraties opschrijven

Ik ging zelf aan de slag met dit boek. Vooral over de statusupdates die mensen op Instagram posten hoefde ik niet lang na te denken, zoals je hierboven kunt zien. 😉 Hebben jullie ook zo’n hekel aan de woorden girlboss, bossbabe of businessbabe? Ik krijg er de rillingen van. Verder vulde ik nog wat andere pagina’s in (maar die zal ik maar niet online posten, haha) en daarna sloeg ik het boek voor nu dicht. Ik merkte na het opschrijven van mijn frustraties meteen een soort opluchting. Net als bij een dagboek, zorgt Vandaag Haat Ik ervoor dat je je woede of irritatie snel kwijt bent. En ja, dat voelt goed! Ik weet welk boek ik erbij pak als ik weer eens boos of gefrustreerd ben, haha.

‘Net als bij een dagboek, zorgt Vandaag Haat Ik ervoor dat je je woede of irritatie snel kwijt bent – en ja, dat voelt goed’

Lijkt jou dit ook een leuk boek?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *