bookstagrammers.com nieuw platform
Blogtips,  Persoonlijk

Een nieuw platform voor boekbloggers & booktubers – en waarom dat zo handig is

In mijn nieuwe rubriekje ‘blogtips’ ga ik de komende tijd van alles uitleggen over bloggen, maar ook over bookstagram. Ik trap af met de eerste tip, voor iedereen die al bezig is met bijvoorbeeld bloggen of booktube: meld je aan bij het nieuwe platform bookstagrammers.com. Dit is waarom dat zo handig is.

Wat is Bookstagrammers.com precies?

Bookstagrammers.com is een platform waarop je campagnes kunt vinden voor boekbloggers, booktubers en zelfs booktokkers. Bedrijven kunnen erop zoeken naar een geschikt iemand die bij hun campagne past, als boekblogger (in mijn geval) kun je kijken welke klussen erbij je passen en daarvoor geselecteerd worden en vervolgens uitbetaald. De missie van de website? Mensen die iets met boeken doen online en creatieve content maken betalen voor hun werk. Daar is het namelijk de hoogste tijd voor!

The Reading Rush 2020: Zo ging het bij mij

Vijf redenen ik je dit platform zou aanraden

1. Je hoeft geen (tien)duizenden volgers te hebben. Bookstagrammers is een platform voor iedereen die iets me boeken doet online, ook al heb je nog niet zoveel volgers. Zelfs als je net begonnen bent met bookstagrammen, video’s maken op TikTok of wat dan ook, kun je je aanmelden. Dat vind ik heel erg fijn, want platforms of ander soort bedrijven die samenwerkingen voor je regelen vereisen vaak een minimaal aantal volgers en dat schrikt soms nogal af. Dat hoeft hier dus niet, je bent gewoon welkom! 🙂

2. Het platform is niet enkel voor bloggers, ook voor booktubers en tiktokkers. Als je niet de sterren van de hemel schrijft, maar je talent meer zit in video’s maken over boeken op YouTube of TikTok kan je je ook aanmelden. Zoals ik al zei: dit platform schrikt allesbehalve af en juicht je eerder toe. Wel zo fijn.

‘Dit platform schrikt allesbehalve af en juicht je eerder toe’

3. Je krijgt betaald voor samenwerkingen. Do I need to say more? Een zakcentje verdienen met je liefde voor boeken is natuurlijk hartstikke leuk. Voor grotere samenwerkingen zijn er natuurlijk ook hogere bedragen, dus wie weet scoor je zelfs zo een! Bovendien krijg je alles uitbetaald, er gaat niet een percentage naar de oprichter van Bookstagrammers.

4. Er is een handig overzicht van de campagnes die er nu lopen. De website is nog in de opstartfase, maar er is nu al een handig overzicht van de campagnes die er zijn. Je hoeft zelfs niet in je Instagram DM te onderhandelen of moeilijk gedoe via mail te doen, je klikt enkel op ‘interested’ bij campagnes die je tof lijken en die je kunt uitvoeren en je hoort daarna via de site of je bent uitgekozen. Vervolgens kun je ook overleggen via de chat met de opdrachtgever. Appeltje-eitje. Geen geswitcht van mail naar Instagram DM en noem maar op, maar alles bij elkaar.

‘Geen geswitcht van mail naar Instagram DM en noem maar op, maar alles bij elkaar’

5. Het is internationaal. Vooral handig voor als je boeken leest in een andere taal dan Nederlands, er komen ook internationale samenwerkingsmogelijkheden aan. Misschien krijg je een boek toegestuurd en moet je er een mooie foto van maken of besteedt je aandacht aan een aantal onbekendere Engelse boeken in het genre dat jij graag leest – alles kan.

Enthousiast geworden? Hier kun je je aanmelden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *