Persoonlijk

Bookhaul: deze boeken kocht ik op het Boekenfestijn in Leeuwarden

Op het Boekenfestijn in Leeuwarden scoorde ik maar liefst negen boeken. Vandaag laat ik je zien welke boeken ik precies kocht!

Agatha Christie – Moord in de Oriënt Expres

Als eerste kocht ik twee thrillers van Agatha Christie. Echte klassiekers in een mooie hardcover-versie. En dat voor maar 7,50 voor 2 stuks! Ik nam dus Moord in de Oriënt Expres mee, omdat Esther daar al erg enthousiast over was en het boek beter vond dan de film.

Als Hercule Poirot vanuit Istanbul met de Oriënt-Expres naar Engeland terugkeert, verwacht hij een rustige reis. Maar rond middernacht strandt de trein in de sneeuw en de volgende ochtend blijkt één van de passagiers op een gruwelijke manier te zijn vermoord. Poirot vindt bij het ondervragen van zijn medepassagiers zo veel tegenstrijdige aanwijzingen, dat hij al gauw vermoedt dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden.

Agatha Christie – Kerst met Poirot

De tweede thriller die ik kocht is Kerst met Poirot. Ik kende dit verhaal nog niet, maar de cover zag er tof uit en het verhaal sprak me meteen aan. Bovendien speelt het zich af tijdens de kerstdagen. Ideaal dus om te lezen in december! 🙂

Het is kerstavond. De oude Simeon Lee nodigt al zijn familieleden uit om de kerstdagen op zijn landgoed door te brengen. De avond krijgt een bloederige wending zodra de heer Lee in een grote plas bloed gevonden wordt. Zijn keel is doorgesneden. Op het moment dat Hercule Poirot de diepbedroefde familie Lee te hulp wil schieten, merkt hij dat toch niet iedereen onschuldig aan het feestmaal begon.

boekenfestijn Leeuwarden bookhaul

Alice Walker – De kleur paars

Nog een klassieker die ik graag wilde hebben: De Kleur Paars (beter bekend als The Color Purple) van Alice Walker. Dit boek gaat over racisme en discriminatie, onderwerpen die ik interessant vind in een roman. Ik hoop echt dat ik dit boek dit jaar kan gaan lezen, want het lijkt me erg goed.

In deze Pulitzer Prize-winnende roman vertelt Celie, een arme zwarte vrouw, haar levensverhaal. Vanaf haar veertiende, toen ze werd misbruikt door haar vader, tot en met haar huwelijk met Mister, een wrede man die haar leven ondraaglijk maakte. De ontdekking dat hij jarenlang brieven van haar zusje voor haar achterhield en de liefde en eigenwaarde die ze eindelijk vond bij haar vriendin Shug, gaven haar de kracht om terug te vechten.

boekenfestijn Leeuwarden bookhaul

Sarah Dessen – Niets te verliezen

Eerder las ik Voor Eeuwig En Altijd van Sarah Dessen. Een fijn en luchtig boek dat perfect is voor tussendoor of om buiten te lezen als het wat warmer weer is. Niets Te Verliezen leek me ook zo’n boek, dus ik nam ‘m mee. Ik kreeg hier trouwens nog twintig procent korting op. Goede deal.

Een nieuwe stad, een nieuwe school, een nieuwe rol. Het kan Mclean niets schelen. Sinds de scheiding van haar ouders verhuist ze met haar vader van stad naar stad. Met elke verhuizing heeft ze de kans om zichzelf opnieuw uit te vinden: als rebel, als dramaqueen, als allemansvriend. Pas wanneer ze in Lakeview terechtkomt, ziet ze een glimp van iemand die ze al jaren uit het oog was verloren: zichzelf. Haar buurjongen valt voor haar zoals ze echt is, maar de tijd dringt. Kan ze zich binden voordat het tijd is om weer te verhuizen?

Maria Semple – Waar is Bernadette?

Op Instagram zag ik Waar Is Bernadette? wel eens voorbijkomen. De cover sprak me aan omdat zo tof is vormgegeven en er qua kleur echt uitspringt. Toen ik het boek op het Boekenfestijn zag liggen, gooide ik het daarom snel in mijn mandje. Deze thriller/roman lijkt me enig.

Wie is Bernadette, en waar is zij gebleven? Ooit was Bernadette Fox een beroemde architecte met ambitieuze projecten, maar na de geboorte van haar dochter Bee is alles anders geworden. Ze is dol op Bee, maar wordt gek van de sociale controle van de schoolpleinmoeders. En haar man! Door zijn topbaan bij Microsoft lijkt hij zelf wel een computer. Bernadette zegt: stop. En verdwijnt… Haar vroegwijze dochter Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.

boekenfestijn Leeuwarden bookhaul

Helen Callaghan – Lieve Amy

In een video van Chinouk Thijssen zag ik het boek Dear Amy. Ik had het boek op een Goodreads-lijstje gezet, maar was het een beetje vergeten totdat ik ergens zag dat er ook een Nederlandse editie was van dit boek. Daardoor was ik al geshockeerd (haha), maar toen ik het boek ook nog eens vond in de bak met ‘laatste stuks’ op het Boekenfestijn was ik helemaal in shock. It’s meant to be met deze thriller. Zin om te gaan lezen!

Margot Lewis is in de dertig en heeft een adviesrubriek in een plaatselijke krant in Cambridge. Ze krijgt heel veel brieven voor haar column ‘Lieve Amy’- maar ze heeft nog nooit eerder een brief als deze ontvangen:

Lieve Amy,

Ik weet niet waar ik ben. Ik ben ontvoerd en een vreemde man houdt me gevangen.
Ik ben bang dat hij me gaat vermoorden.
Help me!

Bethan Avery

Bethan Avery verdween jaren eerder spoorloos en werd al die tijd doodgewaand. Iemand moet dus gewoon een nare graphebben uitgehaald met deze brief. Maar wanneer Margot nog meer brieven ontvangt, wordt het duidelijk dat de afzender details van de zaak weet die niet zijn vrijgegeven door de politie. Hoe kan dit gebeuren? En waarom krijgt Margot juist deze berichten? Margot besluit zelf de afzender te traceren en er volgt een spannende race tegen de klok, die de lezer de adem zal benemen.

Sarah Butler – Tien dingen die ik leerde over de liefde

Jullie hebben vast al door dat ik een beetje val voor mooie covers. Tien Dingen Die Ik Leerde Over De Liefde is een boek dat ik nog niet kende, maar door de cover toch meenam ondanks mijn twijfels over het verhaal. Ik ga kijken of het wat is! Misschien verrast het me wel.

Alice, een jonge dertiger, is net terug in Londen nadat ze maanden heeft rondgetrokken in onherbergzame gebieden. Als gevolg daarvan heeft het bericht dat haar vader op sterven ligt haar laat bereikt. Ze is nog net op tijd om afscheid van hem te nemen in het statige maar kille huis waar zij opgroeide.

Daniel, een man van rond de zestig, heeft al in geen dertig jaar een dak boven zijn hoofd gehad, maar in de straten van Londen voelt hij zich meer thuis dan hij zich in een echt huis ooit heeft gevoeld. Er is maar één ding dat hem op de been houdt: de zoektocht, elke dag weer, naar de dochter die hij nooit heeft gezien. Tot nu…
Wat ik leerde over de liefde is een unieke roman over verloren en gevonden liefde, over ontheemding en thuiskomst en over de kracht van familiebanden.

boekenfestijn Leeuwarden bookhaul

Stephanie Perkins – Anna & the French kiss

Bij de tafel met Young Adult-boeken lag vooral veel fantasy. Niet helemaal mijn ding, maar toen ik verder liep kwam ik ook andere YA-boeken tegen. Deze twee contemporary boeken van Stephanie Perkins nam ik daar mee. Al eeuwen op mijn TBR, maar nog niet in mijn boekenkast. Daar moest verandering in komen, want ik zie mezelf deze boeken echt verslinden in de zomer terwijl ik met een koud drankje on the side en een zonnebril op in de tuin lig. Heel veel zin in.

Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

Stephanie Perkins – Lola & de boy Next Door

De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Ik heb goed gescoord dus, haha! Ben jij wel eens op het Boekenfestijn geweest in Nederland of België?

3 reacties

  • Marcia

    Voor mij is het echt al lang geleden dat ik nog eens naar een boekenfestijn ging! In het begin kwam ik altijd met minstens tien boeken thuis – vaak liep het aantal zelfs tegen de twintig. Maar in de loop der jaren werd mijn buit steeds magerder en nu ben ik al een tijdlang niet geweest. Misschien moet ik de volgende keer dat het festijn in Gent is, toch weer eens een bezoekje wagen..

  • Karin

    Wat een mooie buit! Ik ga elk jaar naar het Boekenfestijn in Utrecht, met wisselend succes. Ik heb de vorige keer wel ook ‘Waar is Bernadette’ gekocht, maar nog steeds niet gelezen.
    Ik vind de Stephanie Perkins boeken erg leuk en de covers zijn zo mooi kleurrijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *