Persoonlijk

Deze boeken kocht ik op Koningsdag

Over de vrijmarkt lopen op zoek naar spullen, het liefst vroeg in de ochtend, is mijn favoriete bezigheid tijdens Koningsdag. Dit jaar scoorde ik behoorlijk goed, zoals je al kon zien op Twitter. Ik kocht kleding, een puzzel en nog wat kleinere dingen en – je verwacht het niet – boeken. Deze vier exemplaren nam ik mee van de vrijmarkt.

Gezien de feiten – Griet op de Beeck

Ik had het boekenweekgeschenk van dit jaar nog niet, dus toen ik het meerdere keren op de kleedjes in de stad zag liggen begon het toch te kriebelen. Niet iedereen die ik volg op Goodreads en Instagram was positief over dit geschenk, maar ook veel wél. Dus ik wilde me wel wagen aan mijn eerste Griet op de Beeck, zeker omdat andere boeken van deze Vlaamse schrijfster me erg aanspreken. Dit is dus misschien wel een goede kennismaking. We zullen zien! Ik nam dit boekje mee – samen met die hieronder – voor 2 euro.

‘Ik had het boekenweekgeschenk van dit jaar nog niet, dus toen ik het meerdere keren op de kleedjes in de stad zag liggen begon het toch te kriebelen’

Gezien De Feiten gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.

De Laatste Liefde Van Mijn Moeder – Dimitri Verhulst

Naast Gezien De Feiten lag er genoeg ander moois bij het kleed waar ik langsliep. Ik nam daarom ook De Laatste Liefde Van Mijn Moeder mee, omdat de cover en de flaptekst me wel aanspraken. Heel eerlijk gezegd heb ik nog nooit iets van Dimitri Verhulst gelezen (sorry), maar omdat ik dit jaar flink wat literaire boeken tussen mijn geliefde YA-boeken door wil lezen, vond ik het een goed idee om deze mee te nemen. En eh ja, de cover is knalroze. Ik ben een sucker voor felgekleurde covers.

‘En eh ja, de cover is knalroze. Ik ben een sucker voor felgekleurde covers’

De elfjarige Jimmy voelt zich een verrader ten aanzien van zijn biologische vader, hij is namelijk zojuist met een paar pannen, een sofa, een televisie en zijn moeder Martine verhuisd naar haar nieuwe vlam, die – en dat weet Jimmy nog niet – zijn nieuwe vriendin zal dwingen een keuze te maken tussen haar zoon en haar relatie.

boeken die ik kocht op koningsdag

Het Rosie Effect (Don Tillman #2) – Graeme Simsion

VOOR DIT BOEK GING IK APART BIJPINNEN. Ja, ik word lichtelijk gek in mijn hoofd als ik boeken zie op de vrijmarkt die ik heel graag wil hebben. Goed, ik kocht dus Het Rosie Effect van Graeme Simsion voor 2 euro. Dit is het vervolg op het bekende boek Het Rosie Project, die ik erg leuk vond. Ik herinner me vaag dat ik dit tweede deel al eens als e-book heb gelezen, maar verder is er opvallend weinig blijven hangen van dit verhaal. Dus ach, ik wilde dit boek gewoon hebben en neerzetten in mijn boekenkast. Heb ik mooi een fysiek exemplaar, want e-books kun je natuurlijk niet mooi neerzetten in je kast. 😉

‘Ja, ik word lichtelijk gek in mijn hoofd als ik boeken zie op de vrijmarkt die ik heel graag wil hebben’

Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië komt, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.

Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Je Hebt Wél Iets Te Verbergen – Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis

Datagegevens van Facebook-gebruikers liggen op straat, data op andere websites wordt vaak gedeeld met derden en laatst was er nog in het nieuws dat er wachtwoorden zijn gelekt. Kortom: data is écht een ding en je moet naast goed opletten over wat je deelt op sociale media, je ook bewust zijn van de gevaren die er zijn. Ik vind het altijd doodeng als ik zulke dingen hoor in het nieuws, dus wilde ik daar graag meer over weten. Toevallig kwam ik op de vrijmarkt Je Hebt Wél Iets Te Verbergen tegen (die zelfs gesigneerd is, daar kwam ik thuis pas achter!), geschreven door twee onderzoeksjournalisten. Voor één euro kon ik dit natuurlijk niet laten liggen. Bovendien heb ik een beetje een zwak voor boeken met een sterk onderwerp die geschreven zijn door journalisten. Daar word ik als afgestudeerd journaliste namelijk enthousiast van.

Anna schreef een hele tijd geleden iets over dit boek op MustMag, mocht je benieuwd zijn.

‘Toevallig kwam ik op de vrijmarkt Je Hebt Wél Iets Te Verbergen tegen’

In Je hebt wél iets te verbergen: over het levensbelang van privacy laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis (De Correspondent) zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *