Persoonlijk

Deze boeken las ik in april

Twee feministische boeken, de nieuwe YA van Angie Thomas, een New Adult-boek en nog veel meer. Deze acht boeken las ik de afgelopen maand.

door Paula

Oog om oog – Römer & Hock

De maand begon met een thriller, namelijk Oog om oog. Prima thriller, maar ik was niet laaiend enthousiast. Het verhaal kwam wat langzaam op gang en was niet meteen heel spannend. Toch heb ik wel van het boek genoten, omdat er zoveel interessante personages in zaten en het eindigde met een plottwist. Dit boek kreeg drie sterren van mij.

Lees hier mijn recensie over het boek

Het kleine grote frustratieboek – Guusje Slagter

Oké, misschien is dit een beetje valsspelen met ‘gelezen boeken’, maar ik wilde Het kleine grote frustratieboek toch noemen. Dit doe-boek van Guusje Slagter is namelijk hilarisch. Een beetje Wreck This Journal-achtig, want er staan allerlei opdrachten in die je kunt uitvoeren, maar dan nog even een tikje leuker. Ik heb hardop gelachen.

Lees hier mijn recensie over het boek

Merel – Sarah Moon

Ik heb nog geen recensie over Merel van Sarah Moon geschreven en er zelfs volgens mij nog (bijna) niks over gedeeld op Instagram. Maar wáuw, Merel maakte indruk. Echt een van mijn favoriete boeken van 2019, nu al. In dit boek volgen we Merel die kampt met psychische problemen. Je leest over sessies bij de psycholoog, over hoe het thuis gaat & later ga je met Merel mee op muziekkamp. Onwijs mooi, subtiel en realistisch geschreven. Mijn recensie komt deze maand online, want hier moet ik nog veel meer over kwijt. Maar ik verklap vast dat ik dit boek vijf sterren geef.

Feministen dragen geen roze (en andere leugens) – Scarlett Curtis e.a.

Deze maand las ik ook twee feministische boeken. Ik begon met Feministen dragen geen roze (en andere leugens) waarin heel veel vrouwen in het kort vertellen wat feminisme voor hen betekent. Vooral de Nederlandse bijdrages vond ik erg tof. In mijn recensie lees je er meer over, maar ik gaf het boek 3,5 sterren.

Lees hier mijn recensie over het boek

boeken die ik las in april

De Fout (Off Campus #2) – Elle Kennedy

Dan een New Adult-boek. Na De Deal was ik benieuwd naar het tweede deel in de Off Campus-serie van Elle Kennedy. Helaas viel De Fout mij nogal tegen. Het was leuk leesvoer, maar ik ergerde me aan teveel dingen. Daarom gaf ik het drie sterren. Hopelijk is het derde deel in deze serie, wel net zo leuk als De Deal.

Lees hier mijn recensie over het boek

Ingesloten – Samira Ahmed

Binnenkort verschijnt ook mijn recensie over Ingesloten van Samira Ahmed. Ik las dit boek voordat ik naar YALfest ging, omdat de auteur daar natuurlijk kwam. Ingesloten bleek ongelofelijk heftig, omdat het over een modern concentratiekamp gaat voor moslims in Amerika. Ik kon echt maar een paar hoofdstukken lezen per keer, want anders werd ik er wel érg verdrietig van. Verder vond ik het wel een erg goed boek. Het is heel aangrijpend en ontroerend geschreven, bijna alsof het echt kan gebeuren in het Amerika van nu. Ik gaf het boek vier sterren.

Wat zou Cleopatra doen? – Elizabeth Foley & Beth Coates

Nog een feministisch boek dan. Deze maand deden we een winactie met Wat zou Cleopatra doen? en kreeg ik zelf ook een recensie-exemplaar opgestuurd. In dit boek lees je korte verhalen over belangrijke vrouwen uit de geschiedenis. Ongetwijfeld ken je een paar bekende namen al – Aletta Jacobs bijvoorbeeld – maar er staan ook veel vrouwen in waar ik nog nooit van had gehoord. Erg leuk om zo eens over vrouwen in de geschiedenis te lezen, want over witte mannen hebben we al zoveel gelezen op school dat een vrouwelijk perspectief ook wel eens fijn is. Ik gaf vier sterren.

Lees hier mijn recensie over het boek

Niet te stoppen – Angie Thomas

Naast Merel van Sarah Moon is Niet te stoppen van Angie Thomas mijn absolute favoriet deze maand. Na The Hate U Give had ik hoge verwachtingen, maar Angie Thomas maakt alles waar met haar tweede YA-roman. Wát een boek, hoor. Aanrader, ook als je normaal nooit YA leest. Er zitten zoveel thema’s in – etnische profilering, identiteit, armoede en familie – en alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Petje af. En vijf sterren.

Lees hier mijn recensie over het boek

Welke boeken heb jij gelezen in april?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *