Persoonlijk

Een nieuw begin

Stiekem was Bookbreak.nl al even online, maar vandaag pas écht. In deze blogpost vertel ik je alles over mijn nieuwe blog en waarom ik ervoor heb gekozen om alleen verder te bloggen.

Waarom ik alleen verder ging bloggen

MustMag.nl draaide om films, series en boeken. Leuk, maar het werd steeds minder mijn ding. Ik wilde liever enkel over boeken schrijven, omdat ik daar het meest enthousiast over ben en de meeste energie uithaal. De afgelopen tijd had ik minder het gevoel dat MustMag nog bij me paste en kostte het me soms zelfs bakken met energie. Ik had veel meer zin in een persoonlijk blog, in plaats van een platform zoals MustMag meer is. Vandaar dat ik besloot: het is tijd voor een nieuw begin, een eigen boekenblog.

‘Ik wilde liever enkel over boeken schrijven, omdat ik daar het meest enthousiast over ben en de meeste energie uithaal’

Weggaan bij MustMag ging alleen niet erg soepel. Je hebt vast meegekregen dat het even stil was op sociale media en er niets online kwam. Dat komt omdat er achter de schermen het een en ander is gebeurd. Lang verhaal kort: dat was allemaal niet leuk.

Wat je kunt verwachten op Bookbreak

Tijd voor het leuke deel van deze blogpost. Bookbreak is live! Ik heb heel veel zin om verder te gaan onder deze naam en blogposts te schrijven waar ik blij van word. Misschien pastte een persoonlijk blog al die tijd al veel beter bij mij. Zelf alles bepalen – van de vormgeving tot de inhoud – vind ik heerlijk. Het geeft zoveel vrijheid. Als ik zin heb om vijf blogposts lang over de beste of de slechtste YA-boeken te praten? Dan kan dat gewoon zonder overleg.

‘Ik ga uiteraard vooral schrijven over YA-boeken, maar ik ga ook meer delen over jeugdliteratuur’

Wat je verder op Bookbreak kunt verwachten? De recensies van mij zoals je gewend bent. Er staan al recensies online van mij die eerder zijn verschenen op MustMag, maar er komen natuurlijk een heleboel nieuwe recensies bij. Ik ga uiteraard vooral schrijven over YA-boeken, maar ik ga ook meer delen over jeugdliteratuur. Dat is nieuw, want daar schreef ik eerder niet over. Nu ik het genre meer herontdekt heb (door De Grote Vriendelijke Podcast, maar ook door het lezen van Lampje van Annet Schaap), heb ik heel veel zin om daar meer over te delen. Ook zie je af en toe vast iets van feministische non-fictie, een dichtbundel of een literaire roman voorbijkomen. Ik lees allerlei genres en als ik een boek met jullie wil delen, zal ik er een blogpost over schrijven. Oh ja en kennen jullie de maandelijkse lijstjes nog met nieuwe boeken waar ik naar uitkijk? Die komen natuurlijk ook hier weer terug.

Zo, we zijn aan het einde van deze blogpost gekomen. Ik wil alle volgers die mee zijn gekomen naar mijn nieuwe blog en mede-boekbloggers heel erg bedanken. Ik waardeer het enorm dat jullie mijn recensies lezen en altijd lieve reacties achterlaten op Instagram. Speciale shoutout naar Monisha van Books And Dreams, Femke,  Anneke van Een letter meer graag naar mijn Royals-vriendinnen Emma en Irene. Bedankt voor alle support. En dankjewel Esmée voor het prachtige logo! 

PS: Volg me hier alvast op Instagram. Dankjewel.

Liefs, Paula

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *