Persoonlijk

Mijn favoriete boekcovers van 2017

Normaal heb ik het liever over de inhoud van een boek, maar vandaag gooi ik het over een andere boeg: tijd om te kijken naar de cover. Ik zag namelijk een video van Chinouk. Hierin bespreekt ze haar favoriete boekcovers van 2017. Een mega leuk idee! En omdat ik niet één favoriet of vijf favorieten kan kiezen, koos ik er maar liefst tien. Dit zijn ze in willekeurige volgorde.

Alle boeken zijn uitgekomen in 2017. Ook heb ik al deze boeken zelf gelezen.

1. 13 Minuten – Sarah Pinborough

13 minuten sarah pinborough recensie

Boeken in hardcover hebben stiekem wel een streepje voor bij mij. Niet alleen omdat ze mooi staan in de boekenkast, maar ook omdat de boekcovers vaak extra mooi zijn. 13 Minuten is zeker zo’n boek. De kleur blauw is lekker fel, het oogt mysterieus door het vallende meisje en de uitvoering in hardcover is echt prachtig.

2. De Zon Is Ook Een Ster – Nicola Yoon

nicola yoon de zon is ook een ster
Niet heel verrassend misschien, want de cover van De Zon Is Ook Een Ster zie je via Instagram bijna wekelijks voorbijkomen. Maar ja, de cover is ook wel erg mooi door de vrolijke felle kleuren die goed afsteken bij de witte achtergrond. Goed gevonden dus, deze cover. Ik ben ook erg blij dat de Nederlandse editie niet compleet anders is. Prima keuze van de uitgeverij om de oorspronkelijke cover te houden, maar dan met een Nederlandse titel.

3. Duizelingwekkende Hoogte (Duizend Hoog #2) – Katharine McGee

duizelingwekkende hoogte katharine mcgee recensie
Was ik vorig jaar al fan van Duizend Hoog, dit jaar kon ik mijn hart ophalen toen het vervolg Duizelingwekkende Hoogte uitkwam. EINDELIJK. Naast dat ik deze trilogie heel tof vond om te lezen (je waant je in een soort futuristische versie van Gossip Girl), is de cover van het tweede deel wederom fantastisch. Niet één wolkenkrabber, maar twee. Ik vind alles mooi aan deze cover, zelf het sierlijke lettertype. Het enige jammere is dat de wolkenkrabbers niet shiny zijn. Dat was bij Duizend Hoog dan weer wél zo.

4. Eerste Leven (Everlife #1) – Gena Showalter

recensie eerste leven gena showalter
Ik hou van boekcovers met niet te veel poespas. Eerste Leven past daar goed bij, want de cover is eigenlijk best simpel. Toch vind ik de witte en lichtblauwe kleuren heel mooi samen en vind ik de zandloper zó goed gevonden. Het is zo’n cover die perfect bij het verhaal past.

5. Hot Mess – Lucy Vine

hot mess lucy vine recensie
Nog zo’n cover zonder te veel poespas? Hot Mess van Lucy Vine. De zijkant is knalroze, maar de cover zelf is bijna helemaal wit. En dat steekt dan weer lekker af bij de knalroze letters in een soort disco lettertype. Heerlijk vind ik dat, net als die nepwimpers. Simpel maar toch helemaal niet saai.

6. Inkt – Alice Broadway

inkt alice broadway recensie

Ik vind een boek ‘een beauty’ noemen behoorlijk stom klinken, maar als ik Inkt moet omschrijven zou ik toch zeggen dat het een beauty is. Deze boekcover shinet (schrijf je dat zo?) van alle kanten door de koperkleurige details. En in die details zie je ook nog allerlei dingen die met het verhaal te maken hebben, zoals veren en vogels. Heel mooi gedaan. Ik vind ook dat de cover goed past bij het verhaal. Dat gaat namelijk over tatoeages. En wederom: goed idee van de uitgeverij om de oorspronkelijke cover over te nemen. 🙂

7. Een Miljoen Werelden Met Jou (Vuurvogel-trilogie #3) – Claudia Gray

Een Miljoen Werelden Met Jou - Claudia Gray - Recensie

Eigenlijk is de hele Vuurvogel-trilogie mijn favoriet – van binnen én van buiten. Maar omdat deze blogpost over boekcovers van 2017 gaat, kon ik niet alle drie de boeken meenemen. Ik vind de cover van Tienduizend Hemels Boven Jou ook prachtig, maar Een Miljoen Werelden Met Jou slaat alles. Ik ben verliefd op de kleuren paars en oranje die zo goed afsteken tegen de verder witte cover. Ook is het cool dat je de cover kunt omdraaien. Aan de ene kant zie je Rome, aan de andere kant de ruimte. En ja, die locaties komen natuurlijk allemaal terug in het boek! 🙂

8. Spiegel – Cara Delevingne

spiegel cara delevigne recensie

Felgekleurde en witte covers zijn dus best wel mijn ding. Spiegel is zo’n hele felle, knalgeel is ‘ie. Inclusief awesome vuist, waardoor ik meteen denk dat dit boek een beetje rebels is. Echt een boekcover die ik zou oppakken in de boekenwinkel, omdat ze cover me zo aanspreekt.

9. The Hate U Give – Angie Thomas

The Hate u Give Angie Thomas boekcover

Niet alleen mooi van de buiten, ook zeker van binnen. The Hate U Give staat namelijk zéker in mijn lijstje van beste boeken van 2017. De cover is simpel maar krachtig. Hoofdpersoon Starr staat namelijk op deze witte cover, met een bord met de titel van het boek in haar hand. Leuk idee vind ik dat. Het enige puntje van kritiek dat ik heb is dat het geen hardcover is. Dat zou nóg mooier zijn.

10. Voor Eeuwig & Altijd – Sarah Dessen

voor eeuwig en altijd sarah dessen - once and for all - recensie

Once And For All van Sarah Dessen werd dit jaar naar het Nederlands vertaald als Voor Eeuwig En Altijd. Goede keuze, nog betere keuze om een compleet andere cover te doen. De originele cover vind ik namelijk niet zo geweldig. Ik zou het niet meteen kopen, omdat het heel erg op een feelgood/chicklit lijkt. De Nederlandse cover vind ik echt een schot in de roos. Alles past goed bij elkaar: de kleur lila (ik had nog geen lila boek zelfs, originaliteit +1!), de letters en de bloemen er omheen. Bovendien is het HARDCOVER. Meer dan awesome.

Wat zijn jouw favoriete boekcovers van 2017?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *