Friday Five: Bruine boeken in mijn boekenkast
Persoonlijk

Friday Five: Bruine boeken in mijn boekenkast

De kleur blauw en wit zijn oververtegenwoordigd in mijn boekenkast. Ook roze en rood doen het best aardig. Maar bruine boeken? Die staan er niet zo heel veel in. Toch draait deze Friday Five om de bruine boeken in je boekenkast (vaak boeken die ik compleet ben vergeten), dus ik ging op zoek in eigen kast en vond – met moeite – vijf exemplaren.

De Friday Five is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. In zijn blogpost kun je alle boekbloggers vinden die meedoen.

1. De leestip – Shelly King

Het is echt minstens vier jaar geleden dat ik dit boek las, maar De leestip staat nog altijd in mijn boekenkast. Dit verhaal gaat over Maggie die gaat werken bij een tweedehandsboekwinkel en daar in een oude uitgave van Lady Chatterley’s Lover liefdesverklaringen vindt. Ze gaat op zoek naar deze Henry en Catherine, die in het boek aan elkaar schreven, en probeert ondertussen ook nog te zorgen dat de boekwinkel niet failliet gaat. Van wat ik me ervan kan herinneren, is het een leuke en luchtige roman.

2. Finding it (Losing It #3) – Cora Carmack

Een boek in de kleur bruin dat ik nog niet gelezen heb, is Finding it van Cora Carmack. Ik ben Ć¼berhaupt nog niet begonnen in deze New Adult-serie. Dus ik ben benieuwd: heeft een van jullie deze boeken al gelezen? Overigens tipten meerdere mensen op Instagram mij Cora Carmack, toen ik een keer vroeg naar leuke New Adult-boeken die wat lijken op de verhalen van Colleen Hoover en Elle Kennedy. Of die vergelijking opgaat weet ik niet, maar het belooft veel goeds.

3. Torenhoog (Duizend Hoog #3) – Katherine McGee

Torenhoog mag ook wel in de categorie ‘bruine boeken’ toch? Ik vind van wel. Dit laatste deel van de Duizend Hoog-trilogie recenseerde ik al eerder op mijn blog. Deze trilogie speelt zich af in de futuristische versie van New York, waar een toren staat met duizend verdiepingen. Hoe hoger je woont, hoe rijker je bent en hoe meer technologie er is. We volgen in het boek vijf verschillende tieners die allemaal geheimen hebben. Heel erg Pretty Little Liars meets Gossip Girl, met veel drama en spanning. Aanrader.

Friday Five: Bruine boeken in mijn boekenkast

4. De schaduw van mijn vader – Mahtob Mahmoody

Dit boek voelt ook als eeuwen geleden. Volgens mij recenseerde ik het ooit voor Hebban? Ik weet het niet eens meer. Hoe dan ook is De schaduw van mijn vader een heel indringende roman, omdat het gaat over een moeder en een kind die meegenomen worden naar Iran. De vader in het boek doet eerst nog enigszins normaal, maar eenmaal in Iran weigert hij met ze terug te gaan naar Amerika. Uiteindelijk vluchten moeder en kind via Turkije. Een heftig onderwerp en eigenlijk nog steeds actueel genoeg.

5. Het groot kerstverhalenboek – Ellen Deckwitz, Tommy Wieringa, Thomas Verbogt e.a.

Een kerstboek delen middenin de zomer? Doe ik gewoon. Ik had nogal wat moeite met bruine boeken vinden in mijn kast, maar op de valreep vond ik nog een vijfde in deze kleur (stiekem is het misschien meer donkerrood, maar hey): Het groot kerstverhalen boek. Dit is een bundel vol korte verhalen die zich afspelen in de winter of tijdens kerst, van een thrillerverhaal van Marion Pauw tot korte verhalen in romanstijl van Tommy Wieringa en Thomas Verbogt. Erg leuk om te lezen tijdens de feestdagen, ook al duurt dat nu nog maanden. šŸ˜‰

Welke bruine boeken staan er in jouw kast?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *