Friday Five: de eerste boeken die ik recenseerde
Persoonlijk

Friday Five: de eerste boeken die ik recenseerde

Welke boeken besprak ik als allereerste op mijn blog of recenseerde ik daarvoor al op Hebban of Mustreads? Ik wist het zelf ook niet meer, maar deed wat research en vond mijn allereerste recensies terug. Lees mee (en wees ondertussen blij dat ik nu beter kan recenseren dan toen).

De Friday Five is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. In zijn blogpost kun je alle boekbloggers vinden die meedoen. Het onderwerp van deze week komt van Nienke van Booksometea.

1. De au pair – Maartje Fleur

Het voelt als eeuwen geleden dat ik recenseerde voor Hebban Feelgood en Mustreads.nl, maar het is nog niet eens zo lang geleden. In 2013 en 2014 studeerde ik nog journalistiek, las ik af en toe een boek en leek het me wel leuk om wat schrijfervaring op te doen. Zo belandde ik bij deze platforms (leuk feitje: Hebban begon toen pas net!). De au pair recenseerde ik volgens mij voor Mustreads, maar is later ook op Hebban doorgeplaatst en kun je hier teruglezen. Gek genoeg herinner ik me deze literaire thriller nog best goed trouwens.

2. Verlaten zusje (Roxy serie #1) – Virginia Andrews

In deze tijd van boeken recenseren, had ik het genre YA nog niet ontdekt. Ik las toen thrillers, romans en chicklits. Iets totaal anders voor mij was fantasy, maar ik waagde me uiteindelijk toch aan een Virginia Andrews. En dat bleek best aardig. Verlaten zusje bleek een soort mix van roman, thriller en fantasy. En misschien is het achteraf gezien zelfs een beetje YA!

3. Achterland – Anne van den Dool

Een literaire roman die ik las voor Mustreads is Achterland van Anne van den Dool. Volgens mij snapte ik nog niet alle lagen in dit boek toen ik het las, maar ik vond het wel mooi en goed geschreven. Als je benieuwd bent, kun je hier mijn oude recensie teruglezen.

Friday Five: de eerste boeken die ik recenseerde

4. Zoete inval (Barista! #2) – Elsbeth Witt

Dit is het meest random lijstje ooit op mijn blog, geloof ik. Na een thriller, fantasyboek en een literaire roman is het nu tijd voor chicklit. De Barista!-trilogie van Elsbeth Witt was een van de leukste boekenseries die ik in die tijd las. Het was grappig, romantisch en het speelde zich allemaal af in een fictief koffietentje in Utrecht. Terwijl ik dit schrijf, heb ik spontaan zin om de trilogie te herlezen. Die staat namelijk nog altijd in mijn kast, omdat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen die boeken weg te doen. Haha! Overigens volg ik schrijfster Elsbeth Witt nog steeds op Twitter (ze vertaalt nu ook YA-boeken, zoals deze van Kate Ling) en ik las vorig jaar haar feelgood Zand Erover.

5. Jetset – Marion Pauw

Voor MustMag – of eigenlijk daarvoor al op mijn oude blog Chapter2.nl – ging mijn eerste boekrecensie over Jetset van Marion Pauw. Een vaag boek dat ik drie sterren gaf, maar waar ik ook van heb genoten. Het voelde een beetje aan als een Agatha Christie. Jetset speelt zich namelijk af op een boot waar een moord wordt gepleegd. Een van de personages heeft het gedaan, maar wie?

En dat was het alweer. Fijne vrijdag en tot de volgende Friday Five!

Eén reactie

  • Laurie

    Ik wilde deze week ook weer meedoen, maar ik heb dit recent al gedaan met een top ten Tuesday dus dan zou ik heel erg in herhaling vallen. Mijn recensies van toen waren ook echt slecht haha. Recenseer je nu niet meer voor Hebban? Ze zoeken weer nieuwe recensenten 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *