Vijf boekpersonages die ik voor één dag zou willen zijn
Persoonlijk

Vijf boekpersonages die ik voor één dag zou willen zijn

It’s friday, friday! Tijd voor de Friday Five, die deze keer gaat over boekpersonages waarmee je best een dag mee van leven zou willen ruilen.

De Friday Five is bedacht door Joost van Nerdy Geeky Fanboy, het onderwerp van deze week door Chelsey van Lees Mee Met Mij

1. Ella Harper uit De Royals-serie van Erin Watt

Hallo, moet ik dit nog uitleggen? De Royals-serie is één van mijn favoriete YA-series en Ella is ook een van mijn favoriete personages. Ze is niet op haar mondje gevallen en trekt lekker haar eigen plan. Een dagje Ella zijn lijkt me heel grappig. Ik kan vast dingen van haar leren, wat zelfverzekerder zijn bijvoorbeeld. Maar eh, rondlopen in het enorme huis van de familie Royal? YES PLEASE. Ik wil ook met alle liefde even een duik nemen in het zwembad met Reed of Gideon, geen enkel probleem, haha. 😉

‘Ik wil ook met alle liefde even een duik nemen in het zwembad met Reed of Gideon, geen enkel probleem’

Lees hier mijn recensie over De Royals #1 – Verleiding.

2. Jules Ember uit Everless van Sara Holland

Oké, de wereld van Everless is nogal gruwelijk. Arme mensen leven namelijk korter en rijke mensen langer, omdat geld in je bloed zit. Als je het boek al hebt gelezen, snap je precies hoe dat werkt. In ieder geval, het lijkt me toch leuk om rond te lopen in het prachtige paleis Everless. Naast het paleis, is het land in dit boek ook prachtig. Er is veel bos, er zijn veel heuvels. Het boek is heel sprookjesachtig en rondlopen in dat sprookje lijkt me wel wat. Eerst lekker ontbijten in het prachtige paleis, daarna paardrijden door het mysterieuze bos. Kom maar op!

Lees hier mijn recensie over Everless

Sara Holland Everless recensie

3. Skye uit Unplugged van Donna Freitas

Unplugged was een van de eerste sci-fi YA-boeken die ik las en ik vond het GEWELDIG. Het speelt zich af in een virtuele wereld, de appwereld. Het lijkt op de echte wereld, maar je hebt veel meer mogelijkheden. Zin in een ander uiterlijk of wil je de hele dag glitter om je heen hebben? Dan download je daar een app voor. Als je veel geld hebt kun je zelfs vliegend naar school toe. Ik bedoel maar. Een dagje Skye zijn lijkt me daarom helemaal niet vervelend. Naast vliegen zou ik een coole game-app downloaden en op avontuur gaan. Monsters verslaan, een eiland ontdekken en klimmen in bomen – noem maar op.

Lees hier mijn recensie over Unplugged en het vervolg De Mensenmarkt

‘De parallelle universums in de Vuurvogel-trilogie van Claudia Gray lijken me wel een beetje eng, maar voor één dag maak ik een uitzondering’

4. Marguerite Caine uit de Vuurvogel-trilogie van Claudia Gray

De parallelle universums in de Vuurvogel-trilogie van Claudia Gray lijken me wel een beetje eng, maar voor één dag maak ik een uitzondering. Hoe cool zou het zijn om een dag Marguerite te zijn?! Ik zou onder andere afreizen naar de Rusland-dimensie en nog heel veel andere dimensies bezoeken. Oh ja, de Onderwater-dimensie die later in het boek voorkomt lijkt me ook bizar tof. En als ik er toch ben, pak ik de Ruimte-dimensie misschien ook maar mee.

Lees hier mijn recensie over Duizend Stukjes Van Jou, Tienduizend Hemels Boven Jou & Een Miljoen Werelden Met Jou

friday five robijnrood Kerstin Gier

5. Gwendolyn uit de Edelsteen-trilogie van Kerstin Gier

Maar het personage dat ik het liefst zou willen zijn voor even, is Gwendolyn uit de Edelsteen-trilogie (Robijnrood, Saffierblauw & Smaragdgroen). Haar gestoorde familie lijkt me gezellig en grappig, maar het tofste lijkt me natuurlijk het tijdreizen. Ik zou best even naar de jaren ’30 of jaren ’60 willen in Nederland of rondlopen door Londen in de tijd van Shakespeare. Misschien even kijken hoe het feminisme opkwam? Flaneren door Parijs in de roaring twenties? Gwendolyn lijkt me het ideale personage om een dag mee te ruilen, zelfs een week lijkt me leuk.

Meer Friday Five

Benieuwd naar de Friday Five-lijstjes van andere bloggers? Neem ook een kijkje bij Joost, Esmee, Laurie, Anneke, Angela, Monica, De Hebban Young Adult Club, Samantha, Annabel en Chelsey.

Welke boekpersonages zou jij voor één dag willen zijn?

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *