Ik probeerde Bookchoice een maand uit
Persoonlijk

Ik probeerde Bookchoice een maand uit

In augustus mocht ik Bookchoice uitproberen. Elke maand kun je op hun website acht vrij recent verschenen boeken vinden, die je als e-book en/of luisterboek kunt downloaden. In deze blogpost vertel ik je er meer over en vertel ik je hoe het mij beviel.

Wat is Bookchoice en hoe werkt het?

Bookchoice is een online dienst waar je e-books en luisterboeken kunt downloaden. Ze selecteren iedere maand acht boeken – van romans en feelgood tot literatuur en thrillers. De eerste maand lees en luister je gratis, daarna kost het 3,99 per maand. Niet veel geld voor acht e-books/luisterboeken, vind ik! Je kunt de boeken downloaden en op je e-reader zetten, maar je kan ze ook op je telefoon lezen of op een tablet, laptop of via de app van Bookchoice. Appeltje-eitje.

De selectie boeken van augustus

Ik probeerde Bookchoice een maand uit

Deze boeken spraken mij het meest aan

Het Rosie Resultaat (Het Rosie Project #3) – Graeme Simsion
De zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, Hudson, is elf wanneer het gezin verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was op de middelbare school een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje ‘anders’.

Don start daarom het Hudson Project. Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties worden planmatig door Don aangepakt. Hudson is echter niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie. En tot Dons verrassing laat Hudson zich niet zomaar in een project vangen.

‘Het Rosie resultaat is het derde deel over Don Tillman en Rosie’

De goede zoon – Rob van Essen
Rob van Essen neemt je in ‘De goede zoon’ mee naar een omgeving die dystopische trekken vertoont en tegelijkertijd angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek, reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis, de ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s.

De bijenhouder van Aleppo – Christy Lefter
Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami.

Het enige dat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.’

‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop’

Doggerland – Maria Adolfsson
Het is de ochtend na Oistra, het oesterfestival op de Doggereilanden. Inspecteur Karen Hornby wordt wakker met een verschrikkelijke kater, maar ze heeft grotere problemen: naast haar in bed ligt haar baas. Dan komt het bericht dat er een vrouw bruut is vermoord. Karen wordt op de zaak gezet. Het slachtoffer blijkt de ex van haar baas te zijn. Terwijl de situatie steeds gecompliceerder wordt, realiseert Karen zich dat de persoonlijke verhoudingen en de geschiedenis van het eiland het onderzoek nogal vertroebelen.

Hoe Bookchoice beviel en welke boeken ik las/luisterde

In augustus zaten deze acht boeken in de selectie. Mij sprak Het Rosie Resultaat het meeste aan. Dit laatste deel van de trilogie van Graeme Simsion wilde ik nog graag lezen, dus het was fijn dat het op deze manier kon. Ook De Goede Zoon van Rob van Essen, een literair boek dat de Libris Literatuur Prijs won, leek me leuk om te lezen (even kijken of het inderdaad zo goed is als er gezegd wordt hè, haha) en ook De bijenhouder van Aleppo en Doggerland spraken me aan.

Ik begon met het luisteren van Het Rosie Resultaat en dat beviel eigenlijk best goed. Persoonlijk hou ik iets minder van luisterboeken (ik lees gewoon liever in stilte), dus downloadde ik daarnaast ook het e-book. Zo kon ik het een beetje afwisselen. Best handig. Verder was augustus nogal een drukke maand voor mij en kwam ik niet aan de andere boeken toe. Daarom downloadde ik de rest van de e-books die mij aanspraken om ze op een later moment te lezen. Ik vind het erg fijn dat dat kan en je de boeken niet verplicht in één maand moet uitlezen. Voor een boekenworm zoals ik, die nog tig ongelezen exemplaren in de kast heeft staan en af en toe recensie-exemplaren ontvangt wel zo handig. De boeken staan dus gewoon netjes klaar op mijn e-reader voor een later moment.

‘Zo ontdek je misschien wel een nieuw lievelingsboek of wordt je fan van een genre dat je normaal links liet liggen’

Al met al ben ik zeker te spreken over Bookchoice. Ik vind de selecties die ze elke maand maken tot nu toe erg goed. De boeken zijn allemaal vrij recent en de meeste genres zijn vertegenwoordigd. Er zit voor iedereen wel wat bij, vind ik, en anders lees je eens een boek dat wat meer uit je comfortzone is. Ook tof! Zo ontdek je misschien wel een nieuw lievelingsboek of wordt je fan van een genre dat je normaal links liet liggen. Kortom: ik zou het je zeker aanraden om te proberen, vooral als je van verschillende genres houdt en regelmatig e-books en luisterboeken leest. Dit is een fijne, voordelige – en bovendien legale – optie.

Recensie: Verknocht (Verkikkerd #3) - Lisette Jonkman

De boeken die ik je zou tippen uit de selecties van september en oktober

De selecties van september en oktober staan ook al online, dus je kan even een kijkje nemen op de website als je benieuwd bent. Voor september zou ik je Verknocht van Lisette Jonkman aanraden. Dit derde deel uit de Verkikkerd-trilogie heb ik toevallig zelf al gelezen en vond ik fantastisch. Het is een heel romantisch en grappig boek en gaat over een groep studenten die samen in een huis wonen op de campus. Ook Zomervacht van Jaap Robben lijkt me erg mooi (Anieke is hier erg enthousiast over en haar boekentips vertrouw ik wel) en ik ben benieuwd of Moord op de moestuin van Nicolien Mizee wat voor mij is.

‘Verknocht van Lisette Jonkman zou ik je echt aanraden voor september!’

Voor oktober neem ik misschien zelf wel weer een maand Bookchoice, want Knap voor een dik meisje van Tatjana Almuli zit dan in de selectie. Dit boek over bodypositivity en de vooroordelen over dik zijn staat al even op mijn lijstje namelijk. Ook de feelgoodroman Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh lijkt me tof. Lekker romantisch leesvoer voor de herfst. En om me in de koude oktoberdagen nog even onder te dompelen in de zomer ga ik misschien De acht of negen levens van Stella Fortuna van Juliet Grames wel proberen, dit boek speelt zich namelijk deels af in Zuid-Italië en gaat daarnaast de band tussen twee zussen. Klinkt interessant. Benieuwd naar alle boeken die er in september en oktober te lezen/luisteren zijn via Bookchoice, kijk dan even op hun website.

Voor dit artikel kreeg ik een maand gratis Bookchoice cadeau

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *