Kringloopvondsten #1 - John Green & Francine Oomen
Persoonlijk

Kringloopvondsten #1 – John Green & Francine Oomen

De afgelopen maand heb ik de kringloop herontdekt. Of de boeken die er liggen zijn gewoon beter geworden, dat kan ook. Daarom leek het me leuk om een nieuwe rubriek op mijn blog te introduceren: kringloopvondsten. Vandaag trap ik af met vijf boeken, waaronder een van John Green.

De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

Een boek uit 2019 vinden in een kringloopwinkel is zoiets als een speld vinden in een hooiberg: bijna onmogelijk, maar soms lukt het. Dat had ik met De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans, die ik opeens tussen de boeken in de winkel zag staan. Score!

‘Een boek uit 2019 vinden in een kringloopwinkel is zoiets als een speld vinden in een hooiberg: bijna onmogelijk, maar soms lukt het’

Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, vindt in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest? Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

John Green – 19 keer Katherine

Van John Green las ik alleen Een weeffout in onze sterren en zelfs die las ik volgens mij maar half. Ik kan het me amper herinneren. In 2020 wil ik wat meer boeken van Green lezen. Laatst vond ik al Het grote misschien (Looking for Alaska is de Engelse titel) van hem bij de kringloop, nu nam ik 19 keer Katherine mee.

Wonderkind Colin Singleton wordt voor de 19e keer gedumpt door een meisje dat Katherine heet. Colins vriend Hassan besluit dat hij wel wat afleiding kan gebruiken en neemt hem mee op een ‘roadtrip’ die eindigt in het gehucht Gutshot. Tussen de excentrieke inwoners van Gutshot werkt Colin aan zijn ‘Theorema van de Onderliggende Katherine-Voorspelbaarheid’ en ontdekt hij de waarheid over zichzelf en de liefde.

Kringloopvondsten #1 - John Green & Hoe overleef ik-boeken

Hoe overleef ik mijn eerste zoen? (HOI #4) – Francine Oomen

De HOI-boeken van Francine Oomen heb ik vroeger verslonden. Alleen leende ik die boeken meestal bij de bibliotheek. Zelf had ik er iets van twee of drie in mijn kast staan. In een nostalgische bui besloot ik om de komende tijd langzaam op zoek te gaan naar alle delen uit de serie, omdat ik ze graag in mijn kast wil zetten. Met het vierde deel Hoe overleef ik mijn eerste zoen? ben ik alweer een stap verder.

Voor de eerste keer verliefd… Hoe voelt dat eigenlijk? Hoe moet je iemand versieren? En hoe gaat zo’n eerste zoen? Er verandert een heleboel in Rosa’s leven. Ze verhuist van Den Bosch naar Groningen, en dat vindt ze vreselijk. Alexander, de vriend van haar moeder, komt bij hen wonen en blijkt ineens een strenge bemoeial te zijn. Haar moeder krijgt een baby en Rosa wordt voor het eerst verliefd…

Het zwanenmeer: maar dan anders (Sam, Beer en Pip #1) – Francine Oomen

Francine Oomen schreef meer dan alleen de bekende Hoe overleef ik?-boeken. In 2003 schreef ze bijvoorbeeld het Kinderboekenweekgeschenk. Volgens mij las ik Het zwanenmeer toen ik zeven jaar was zelfs, want ik herinner me er nog heel veel van. Vooral een huis met een zwembad vond ik heel cool. Hoe dan ook, deze hardcover kon ik niet weerstaan dus deze nam ik mee naar huis.

Hun huis is een puinhoop, het zwembadwater lijkt wel erwtensoep en als de kikkers door het huis heen springen en hun vader bijna niet meer van zijn kamer komt, beseffen Sam, Beer en Pip dat er iets moet veranderen…

Het boek van Beer (Sam, Beer en Pip #2)- Francine Oomen

Naast Het zwanenmeer in hardcover, stond het tweede deel uit Sam, Beer en Pip ook te shinen in de kringloop. Daarom nam ik Het boek van Beer ook maar mee. Dit boek heb ik toen ik kind was volgens mij ook gelezen, maar hiervan herinner ik me minder dan van Het zwanenmeer. Wie weet ga ik het eens herlezen. Dat lijkt me erg leuk.

‘Wie weet ga ik het eens herlezen’

Ik heet Beer en ik heb altijd honger. Hoeveel ik ook eet, het holle gevoel in mij gaat nooit weg. Mijn leven is nogal saai en niet zo leuk, vind ik. Hoewel er best veel mensen jaloers op ons zijn, hoor. We zijn heel rijk en we wonen in een groot huis, aan de rand van het bos. We hebben zelfs een zwembad, maar dat wordt bewoond door zwanen. Wat ik het liefste doe is lezen, want als ik lees ben ik in een andere wereld. Net zoals met eten krijg ik van boeken nooit genoeg. Ik heb een heleboel vragen, maar geen antwoorden. Gelukkig heb ik mijn hartjes, die me helpen.

Dat was de eerste editie van mijn rubriekje kringloopvondsten. Ik hoop dat je het leuk vond. Tot de volgende.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *