Young adult

Girl Online Going Solo (Girl Online #3) – Zoe Sugg

Girl Online Going Solo is het laatste deel in de bekende Girl Online-trilogie van Zoe Sugg. Ik vond de vorige twee delen best fijn om te lezen, dus ik was benieuwd hoe het verhaal van Penny verder zal gaan. Daarom dook ik voor de laatste keer in de wereld van Penny, inclusief popsterren, paniekaanvallen en haar beste vriend Elliot.

Lees hier mijn recensie over Girl Online en Girl Online On Tour

Hier gaat Girl Online Going Solo over

Aan het begin van het schooljaar is Penny er helemaal klaar voor: ze kan de wereld aan – alleen. Noah is van de aardbodem verdwenen na het afbreken van zijn wereldtournee en niemand weet waar hij uithangt, zelfs Penny niet. Wanneer Megan haar uitnodigt op de toneelschool, is dat voor Penny de ideale kans om nieuwe vrienden te maken. Ook mensen helpen lijkt de perfecte manier om voorgoed te genezen van haar liefdesverdriet.

Elliot heeft haar meer nodig dan ooit en ze ontmoet Posey, die worstelt met podiumangst en best wat steun kan gebruiken. Maar is de charmante Schotse Callum wel de juiste afleiding? En kan Penny echt verder met haar leven als Noahs schaduw haar overal lijkt te achtervolgen?

girl online going solo Zoe Sugg recensie

Nieuwe personages maar geen nieuw perspectief

Ik vond Girl Online Going Solo wel leuk om te lezen, zeker omdat er nieuwe elementen in het verhaal zitten. Er komen een paar nieuwe personages bij, zoals Posey die podiumangst heeft terwijl ze de hoofdrol heeft een stuk van de toneelschool en de Schotse Callum. Die toevoeging is goed en verfrissend, waardoor er naast het verhaal over Penny en Noah ook genoeg andere schokkende dingen gebeuren.

‘Ik miste in de laatste twee delen een nieuw perspectief, zodat het allemaal iets vernieuwender blijft’

Toch wist het boek me niet zo te pakken als de vorige twee delen. Ik vond het tweede deel erg goed, maar dit derde deel laat het een beetje afweten. Alles lijkt een beetje voorspelbaar te worden en Penny lijkt steeds naïever te worden. Dat vond ik echt heel erg jammer, omdat de trilogie verder wel fijn is om te lezen. Ook miste ik in de laatste twee delen een nieuw perspectief, zodat het allemaal iets vernieuwender blijft. Ik had graag vanuit Elliot willen lezen of vanuit Megan, maar je blijft alleen vanuit Penny lezen. Een gemiste kans, vind ik!

girl online on tour zoe sugg recensie

Mijn eindoordeel over het boek

Ik ben niet zo positief over Girl Online Going Solo, wat ik jammer vind. Girl Online en Girl Online On Tour zijn allebei heerlijk om te lezen, maar het derde deel laat het een beetje afweten. Vooral het einde vond ik echt tegenvallen, het voelt wel als een afgerond verhaal maar ik had iets meer ‘vuurwerk’ verwacht. Een nieuw perspectief had het boek in mijn ogen wat meer spanning en vernieuwing gegeven. Toch is het wel een fijn boek voor tussendoor, ik vermaakte me er namelijk toch wel mee. Daarom geef ik dit boek drie sterren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *