Recensie: American Royals (American Royals #1) - Katharine McGee
Young adult

Recensie: American Royals (American Royals #1) – Katharine McGee

Katharine McGee schreef eerder de fantastische futuristische serie Duizend Hoog (hier lees je mijn recensie over het eerste deel en hier en hier ben ik lyrisch over de andere twee delen). Haar nieuwe boek American Royals, het eerste deel van een duologie, is nu ook vertaald. Dit vond ik van deze young adult die draait om het fictieve Amerikaanse koningshuis.

Hier gaat American Royals over

Kroonprinses Beatrice weet dat alles moet wijken voor de troon. Haar leven staat volledig in het teken van haar toekomst als koningin. Maar nu ze op zoek moet naar een geschikte huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe. Durft ze haar hart te volgen?
Eerste reserve prinses Samantha, Beatrice’ jongere zus, houdt wel van feestjes en jongens. Dan voelt ze zich even niet de eeuwige tweede. Maar de enige jongen die haar écht raakt is verboden terrein.
Twee reserve prins Jefferson is Samantha’s tweelingbroer. Hij is de publiekslieveling en alle meiden vechten om zijn aandacht. Maar Jefferson heeft zijn oog al op iemand laten vallen…
Intrigant Daphne doet alles om ‘haar’ prins Jefferson terug te winnen. Ze weet zeker dat ze zal slagen, maar wie is toch dat meisje over wie hij niks loslaat?
Burgermeisje Nina is Samantha’s beste vriendin. Buiten het paleis weet niemand dat, want Nina haat de schijnwerpers. Als ze verliefd wordt op prins Jefferson gaan al haar alarmbellen dan ook rinkelen.

‘Ik miste een overkoepelend plot’

Ik kwam moeilijk in het boek

Zoals je hier boven al leest, is dit boek niet gemakkelijk samen te vatten. Net als in Duizend Hoog zijn er meerdere verhaallijnen: in dit boek zijn het er vier. Ik gaf het American Royals natuurlijk een kans, maar anders dan in de vorige boeken van McGee kwam ik er niet lekker in. Ook na zo’n honderd bladzijden niet. Ik denk dat dat komt omdat ik er moeite mee had dat er een duidelijk overkoepelend plot miste. In de levens van de personages die we volgen gebeurt wel van alles, zo heeft prins Jefferson een geheime liefde en moet kroonprinses Beatrice op zoek naar een huwelijkskandidaat, maar er is geen overkoepelend plot waar álle personages mee te maken hebben.

Recensie: American Royals (American Royals #1) - Katharine McGee

Wat ik verder van American Royals vond

Vergelijkingen met Gossip Girl en The Crown zijn gemakkelijk te maken. Door alle intriges en roddels lijkt het inderdaad wel wat op die eerstgenoemde serie, maar ik miste toch teveel om American Royals binge-waardig te noemen. Voor mij leek het meer op een reality show waarin je flarden van levens ziet en alles dramatischer wordt opgevat dan het daadwerkelijk is. Dat is ook lekker, maar ik had meer verwacht van McGee, vooral omdat de hele setting zo tof is en er zoveel mogelijkheden zijn. Het hele idee van een Amerikaans Koningshuis is namelijk fantastisch bedacht. Als er meer een The Crown-vibe was en er meer achtergrond over het koningshuis verteld werd, had ik het ongetwijfeld een beter verhaal gevonden.

‘Ik wil mijn geliefde Duizend Hoog-auteur graag nog geen kans even’

Kortom, dit was niet mijn boek. Ik zat er niet lekker in, ik had geen klik met de personages en dat weerhield me ervan om voortdurend lekker door te lezen. Ergens heb ik het gevoel dat ik American Royals op een verkeerd moment las, dat als ik het later weer een kans geef dat het dan wél fantastisch is. We zullen het zien, want mijn geliefde Duizend Hoog-auteur geef ik namelijk graag nog een kans. Voor nu blijft dit boek op 2,5 à 3 sterren hangen voor mij.

Wat vond jij van American Royals?


Dit boek is uitgegeven bij Uitgeverij De Fontein, waarvan ik een recensie-exemplaar kreeg toegestuurd. Het is vertaald door Lia Belt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *