kate ling ventura saga
Young adult

Recensie: dit vond ik van de Ventura Saga van Kate Ling (deel 1 & 2)

Vandaag ga ik het hebben over de Ventura Saga. Een jaar (of misschien wel langer) geleden las ik Eenzaam En Extreem Ver Weg, het eerste deel, en afgelopen maand las ik deel 2 uit. Dit vond ik van beide boeken.

Hier gaat Eenzaam En Extreem Ver Weg over

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan.

Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nog nooit eerder heeft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan aan het enige huis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar?

Favoriet boek & een veelbelovend begin

Eenzaam En Extreem Ver Weg las ik in 2016 al! Toen werd het een van mijn favoriete boeken van het jaar omdat ik net sci-fi YA-boeken had ontdekt. Ik gaf het boek zelfs vijf sterren. Nu ik er langer over na heb gedacht en de hele serie heb gelezen, geef ik dit eerste deel 4 sterren. Het is ontzettend leuk geschreven, je leert Dom en Seren goed kennen en je krijgt een beetje een De 100-sfeer doordat het zich ook op een ruimteschip afspeelt. De setting die Kate Ling neerzet is tof – zo zijn er allemaal regels aan boord waaraan ze zich moeten houden en zet je daar als lezers steeds meer vraagtekens bij. Allemaal awesome én het wordt steeds spannender. Minpunten: heel veel ‘instalove’ tussen Dom en Seren en ik miste een tweede perspectief. Toch is dit eerste deel een veelbelovend begin, want je MOET na het bizarre einde verder lezen.

!!!Let op: spoilers over het tweede deel na de foto!!!

kate ling ventura saga

Hier gaat De Gloed Van Gedoofde Sterren over

De bemanning van ruimteschip Ventura omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord geboren, maar zouden ook de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet. De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Een nieuwe planeet ontdekken & gemengde gevoelens over het boek

Als je deel 1 hebt uitgelezen weet je: deel 2 wordt echt leuk. Seren en haar aanhang hebben namelijk het besluit genomen om te vluchten en zijn levend aangekomen op een nieuwe planeet. Voor het eerst staan ze met hun voeten op vaste grond. Dat klinkt allemaal fantastisch, maar in het begin had ik grote moeite met dit boek. Ik kwam er niet doorheen op een of andere manier. Ik legde het zelfs aan de kant en keek er een jaar niet meer na. Tot ik het derde deel als recensie-exemplaar kreeg en besloot om ook het tweede deel een tweede kans te geven. En GELUKKIG MAAR. Dit tweede deel is namelijk héél erg awesome.

‘Er zijn gekke gekleurde bomen, er is eng koraal en later in het boek wordt er zelfs over nieuwe dimensies gepraat’

Wat vooral tof is, is het hele ontdekken van de nieuwe planeet. Er zijn gekke gekleurde bomen, er is eng koraal en later in het boek wordt er zelfs over nieuwe dimensies gepraat. Het begin vond ik moeizaam omdat de vrienden in het boek het moeilijk hebben en moeten overleven op een eiland en het ondanks die situatie continu over hun eigen liefdesproblemen hebben. Vond ik heel erg irritant. Gelukkig gaf ik het boek dus een tweede kans en toen viel alles 100% mee. De vrienden gaan op avontuur, ontdekken de planeet echt en komen in bizarre situaties terecht. Wel vond ik het met momenten heel onrealistisch (spoiler alert: dat Seren precies op een planeet is gekomen waar andere mensen zitten INCLUSIEF HAAR MOEDER) en is er nog steeds instalove (als dat geschrapt werd, was dit een beter boek), maar tóch was het een leuk boek. Ik geef het 3,5 sterren.

Mijn recensie over de prequel (deel 3) genaamd Elke Dag Dichter Bij De Sterren komt deze week online, dus hou onze blog in de gaten. Heb jij deze serie al gelezen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *