Young adult

Recensie: Onvergetelijk (The Darkest Minds #2) – Alexandra Bracken

Een tijdje geleden alweer las ik het eerste deel van The Darkest Minds-Trilogie, namelijk De Overlevenden. Ik vond het eerste deel heel goed – toffe personages, een erg sterk verhaal en bovendien heel spannend – dus ik had zin om het tweede deel te lezen. Is Onvergetelijk net zo goed als De Overlevenden? Ik vertel het je vandaag in deze recensie.

Heb je het eerste deel De Overlevenden nog niet gelezen? Hier lees je mijn recensie.

Hier gaat Onvergetelijk over

Soms kan het tonen van je ware gezicht je dood betekenen…

Ruby heeft nooit gevraagd om de superpowers die haar bijna het leven kostten. Nu moet ze die dagelijks gebruiken in haar strijd om een corrupte regering ten val te brengen en om in de gedachten van haar vijanden in te breken. De andere leden van de Kinderalliantie zien haar als hun leider, maar Ruby weet diep vanbinnen wat ze werkelijk is: een monster.

onvergetelijk the darkest minds de overlevenden Alexandra bracken recensie

Niet meteen in het verhaal & nieuwe personages

Waar De Overlevenden me meteen in zijn greep hield door een heel spannend begin, moest ik bij Onvergetelijk echt even in het verhaal komen. De eerste honderd bladzijden gaan in dit boek namelijk langzaam in plaats van snel. Waarom ik even moest wennen, is omdat het verhaal zich een paar weken later afspeelt. Ruby zit nu bij de Kinderalliantie. Een hele andere situatie toen ze nog in het geheime kamp van Clancy zat.

‘Het is dus even wennen in het begin, maar geloof mij: daarna zit je weer helemaal in deze geweldige wereld van Alexandra Bracken’

Ten tweede moest ik even wennen aan de nieuwe personages. Ruby is er natuurlijk nog steeds (vanuit haar lees je het verhaal), maar bij de Kinderalliantie leert ze allemaal nieuwe mensen kennen. Ik was juist zo gehecht aan de geweldige Liam, Chubs en Zu, dus daarin moest ik ook even schakelen. Toch blijken de nieuwe personages gelukkig ook heel erg leuk, zo vond ik vooral Vida heel tof. Ze is heel stoer, en daar hou ik van. Het is dus even wennen in het begin, maar geloof mij: daarna zit je weer helemaal in deze geweldige wereld van Alexandra Bracken.

onvergetelijk the darkest minds de overlevenden Alexandra bracken recensie
Een deel van mijn recensie staat dus in dit boek! HOE GEWELDIG IS DAT. #bloggoals

Oude vrienden & beloftes aan de Alliantie

Na die honderd bladzijden vond ik het dus zeker weer genieten. Je merkt ook dat Ruby veel sterker is geworden. In het eerste deel was ze nog een onzeker meisje die niet goed met haar krachten kon omgaan, in dit tweede deel weet Ruby meer over haar krachten en staat ze sterker in haar schoenen. Die ontwikkeling is mooi om te zien. Ze durft haar krachten als Oranje daarom ook te gebruiken, en dat levert hele spannende scènes op.

‘In het eerste deel was ze nog een onzeker meisje die niet goed met haar krachten kon omgaan, in dit tweede deel weet Ruby meer over haar krachten en staat ze sterker in haar schoenen’

De spanning zit er dus goed in en er komen wederom een paar plottwists voor in het boek die je niet ziet aankomen. Daarnaast vond ik het mega fijn dat de oude personages ook weer terugkomen (YES!). Je merkt dat Ruby alles doet om haar oude vrienden te beschermen. Net als het eerste deel is dit boek soms hartverwarmend en dan weer hartverscheurend. Bovendien is het einde ook weer ZO shocking. Een enorme cliffhanger.. waar ik nu natuurlijk niks over ga vertellen. Maar één ding is zeker: het derde deel, Een Onzeker Licht, staat na deze cliffhanger waarschijnlijk ook op je wishlist.

‘Maar één ding is zeker: het derde deel, Een Onzeker Licht, staat na deze cliffhanger waarschijnlijk ook op je wishlist’

Het eindoordeel over het boek

Ik twijfel over het aantal sterren dat ik moet geven, maar ga toch voor vier sterren. Ondanks het begin is het namelijk, net zoals De Overlevenden, weer een heel sterk boek. Je hebt vaak dat tweede delen in trilogieën minder spannend zijn, maar dat is in dit geval totaal niet zo. Ik ben positief verrast door Onvergetelijk, dus het boek verdient vier sterren. Spannend, toffe en verschillende personages die veel ontwikkelingen doormaken en een overdosis plottwists – you’ll love it.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *