Young adult

Showstealer (Showstopper #2) – Hayley Barker

Na Showstopper van Hayley Barker is het nu tijd voor het tweede deel in deze duologie: Showstealer. Kan het tippen aan het eerste deel? Dit vond ik van het boek.

door Paula

Hier gaat Showstealer over

Hoshiko en Ben zijn op de vlucht sinds ze het Circus van Silvio Sabatini tot de grond toe hebben afgebrand tijdens de explosieve finale van Showstopper. De moeder van Ben is echter vastbesloten hen op te sporen en wraak te nemen.

Ben wordt in het nauw gedreven en er zit voor hem niets anders op dan zich op te offeren om zo Hoshiko te redden. Opeens is hij zelf de sterattractie in de dodelijkste show aller tijden.

recensie showstealer Hayley Barker showstopper

Spannend, maar karakterontwikkeling ontbreekt

Showstopper had een open einde. Hoskiko en Ben waren eindelijk ontsnapt uit het circus en met behulp van een politie-agent reden ze hun vrijheid tegemoet. Ik had verwacht dat Showstealer de draad vanaf daar zou oppakken, dat we de twee hoofdpersonen verder zouden volgen op hun vlucht. Maar nee, er is een flinke tijdssprong gemaakt. In dit tweede deel is het al een jaar later en staan Hoshiko en Ben op het punt om ontdekt te worden. Het is meteen spannend, maar ik moest ook even schakelen. Waar zijn we nu in dit verhaal?

‘Actie genoeg, maar ik mis karakterontwikkeling’

Toch leest het begin redelijk vlot. Ik wilde simpelweg gewoon verder lezen, want het was spannend. Ben wordt namelijk meegenomen, terwijl Hoshiko weer op de vlucht slaat. Terwijl Hoshiko samen met Greta en Jack in de sloppenwijken van London beland en met heel haar hart hoopt dat iemand haar wil helpen, wordt Ben afgevoerd naar een vernieuwde versie van het circus. En deze versie 2.0 is nog een stuk gruwelijker dan het eerste. Ondertussen zijn we qua verhaal ongeveer halverwege het boek. Hoewel het een redelijk spannend en dystopisch verhaal is dat zich afspeelt in een toekomstige versie van London, vind ik dat er veel elementen ontbreken. Actie genoeg, maar ik mis karakterontwikkeling.

recensie showstealer Hayley Barker showstopper

Ik las het boek niet uit

Normaal lees ik boeken vrijwel altijd uit, maar Showstealer heb ik halverwege aan de kant gelegd. Dat kwam omdat ik geen band meer met de personages voelde, en dat moet je toch minimaal een beetje hebben bij een boek. Ik vind het moeilijk om te zeggen waarom de personages minder levendig aanvoelen in dit tweede deel, maar ik denk dat het te maken heeft met de tijdssprong. Het is ineens een jaar later, maar daar heb je als lezer niks van meegekregen. Maar ik had het gevoel alsof de personages ook dat hele jaar waren vergeten, want de band tussen Hoshiko en Ben voelde ik totaal niet.

‘Ik haak niet snel af, maar dit boek hield mijn aandacht niet vast omdat er te veel elementen ontbraken. ‘

Al met al mis ik karakterontwikkeling, goed uitgewerkte personages, flashbacks naar de overgeslagen periode, een band tussen de personages, uitleg over de geschiedenis van ‘de droesems’ en zelfs een verrassend plot. Tja, dan blijft er vrij weinig over om te bejubelen.

Mijn eindoordeel over Showstealer

Het is moeilijk om een volledig oordeel te geven over een boek als je het niet uitleest. Toch besloot ik om het boek 2 sterren te geven, op basis van wat ik heb gelezen. Ik haak normaal gesproken niet snel af, maar dit boek hield mijn aandacht niet vast omdat er te veel elementen ontbraken.

Heb jij Showstopper of Showstealer al gelezen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *