Vijf zomerse feelgoods om deze (na)zomer te lezen
Feelgood

Vijf zomerse feelgoods om deze (na)zomer te lezen

Op Instagram heb ik inmiddels al te vaak digitaal geschreeuwd dat ik in een feelgoodfase zit. Oké, en wat New Adult zoals Long Acre. Hoe dan ook, het leek me leuk om vijf zomerse feelgoods met je te delen. Met een paar boeken die ik zelf al las en een paar die ik nog ga lezen.

Café Zon & Zee (More #1) – Jenny Colgan

Schotland is niet het eerste land waar je aan denkt bij een zonnige feelgood, maar ik beloof je dat de boeken van Jenny Colgan het zeker waard zijn. In Café Zon & Zee ga je met Flora mee naar het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid, ontdek je samen met haar haar liefde voor koken terug en begin je een pop-up restaurant. Ultiem feelgood én eilandgevoel, dat wil je gewoon. En daarna wil je meteen door naar deel 2, Het eindeloze strand.

‘Ultiem feelgood én eilandgevoel, dat wil je gewoon’

Eindeloze lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad.

Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…

Leef, lach, loch (North Ness Inn #1) – Vanessa Gerrits

Eerder las ik al Op het slappe koord van Vanessa Gerrits, nu is er een nieuwe feelgood! De schrijfster zit nu bij Uitgeverij Ambo Anthos en daar verschijnt de komende tijd de trilogie North Ness Inn, te beginnen met Leef, lach, loch. Het verhaal speelt zich af in Schotland (net als het vorige boek in dit lijstje, ja), waardoor het af en toe ook lekker regent. Prima afkoelboek dus, al wordt het tussen de personages wel steeds spannender.

‘Prima afkoelboek’

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Vijf zomerse feelgoods om deze (na)zomer te lezen

Oost west, thuis best – Linda Holmes

Door naar Oost west, thuis best die nog op mijn TBR-stapel ligt. Het strandhuisje op de cover trok me wel en ook het enthousiasme op Goodreads over de Engelstalige versie van dit boek was me niet onopgevallen gebleven. Een goed boek voor op je lijstje deze (na)zomer.

Oost west, thuis best – maar niet voor Evvie Drake. Het is een jaar geleden dat Evvies man plotseling overleed. Haar beste vriend Andy denkt dat ze rouwt, en Evvie laat hem in die waan – maar eigenlijk weet ze niet wat ze met het geld en het grote huis aan moet.

Dean Tenny was ooit topsporter, maar zijn ster is gevallen. En hij kan niet eens aan zichzelf uitleggen hoe het komt. Andy stelt voor dat Dean bij Evvie komt wonen, in het appartement aan de achterkant van haar huis. Evvie stemt in, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Evvies man, en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière. Een duidelijke regel, maar gek genoeg worden regels altijd verbroken… Kunnen Evvie en Dean over hun verleden heenstappen en aan iets nieuws beginnen?

Stranddagboek – Emily Henry

Kun je verliefd zijn op een boek? Want dan ben ik het nu al (en dat na 12 hoofdstukken!) op Stranddagboek. Dit boek is gewoon alles wat ik wil in een feelgood: personages met diepgang, zomerse setting én feministische opmerkingen tussendoor. En hallo, de personages zijn ook nog eens schrijvers. Draag me weg. Dit boek is de hype 100% waard.

‘Ik ben nu al verliefd op dit boek’

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Zand erover – Elsbeth Witt

Voor wie in Nederland vakantie viert is Zand erover van Elsbeth Witt een aanrader, zeker als je naar Vlieland gaat. Dit boek speelt zich namelijk af op het waddeneiland. Ik vond dat echt enorm leuk en ik las het boek dan ook toen ik zelf op vakantie was op Vlieland, twee zomers geleden. Een verhaal over dertigersdilemma’s, jezelf vergeven en je gevoel volgen.

‘Ik las het boek toen ik zelf op Vlieland was’

Wanneer er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft Fien niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlieland wil ze genieten van de rust en de natuur. Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is allemaal haar eigen fout. Ze wil opnieuw beginnen, eindelijk haar gevoel volgen en een streep onder het verleden zetten. Maar dan stapt er iemand van de veerpont die ze nooit meer dacht terug te zien… Het rustige eilandleven is ver te zoeken als er nieuwe vriendschappen en romances ontstaan en Fiens verleden haar op allerlei manieren lijkt in te halen. Neemt haar leven dan toch een nieuwe wending?

Heb jij nog een goede feelgoodtip? Laat ‘m hieronder achter.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *