Recensie: De Deal (Off Campus #1) - Elle Kennedy
New adult

Recensie: De Deal (Off Campus #1) – Elle Kennedy

De Deal van Elle Kennedy is het eerste deel in de New Adult-serie Off Campus. De serie bestaat al een paar jaar in het Engels, maar is er nu ook in het Nederlands. Dit vond ik van het eerste deel: De Deal.

Hier gaat De Deal over

Hannah Wells heeft een enorme crush op Justin Kohl, de hunk van het footballteam. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?

Garrett Graham is de populaire aanvoerder van het ijshockeyteam. Maar hij kan ijshockey wel vergeten als hij niet snel zijn filosofiegemiddelde verbetert met behulp van bijles. Hij laat zijn oog vallen op de sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen. Het enige probleem: zij heeft helemaal geen zin om hem te helpen.

Garrett is echter niet voor één gat te vangen en bedenkt een sluw plan: zij geeft hem bijles, en hij doet een tijdje alsof hij haar vriendje is. Als Hannah namelijk een paar keer als zijn date op feestjes wordt gezien, zal ze daarmee ongetwijfeld de aandacht van Justin trekken. In een vlaag van verstandsverbijstering gaat Hannah akkoord met de deal. Dat kan niet misgaan… toch?

Bijles geven en crush Justin jaloers maken

Zoals je vast weet, ben ik enorm fan van De Royals-serie van Erin Watt. Wat je misschien nog niet weet, is dat Erin Watt een pseudoniem is van twee schrijfsters: Jen Frederick en Elle Kennedy. Je snapt: als er een boek uitkomt van één van de twee schrijfsters van Erin Watt, wil ik dat heel graag lezen. Ik was benieuwd of een boek van Elle Kennedy zelf, net zo geweldig is als mijn geliefde boeken uit De Royals-serie.

‘De Off Campus-serie is compleet iets anders dan De Royals, maar net zo geweldig’

De Off Campus-serie is compleet iets anders dan De Royals, maar net zo geweldig. De Royals is Young Adult (mét spicy scenes, dat wel, maar het blijft YA en speelt zich daarom af op high school), Off Campus is New Adult. De personages in deze serie zijn dus wat ouder. Hoofdpersonen Hannah en Garrett zitten namelijk op Briar University, waar ze studeren. Het boek begint ook meteen met een typische situatie voor studenten: een college. Hannah blijkt een heel hoog cijfer te hebben voor een moeilijk tentamen, Garrett heeft een onvoldoende. De twee kennen elkaar dan nog niet, maar later leren ze elkaar toevallig kennen en smeekt Garrett Hannah om bijles. Hij wil tenslotte zijn volgende tentamen goed maken, want zijn cijfers moeten hoog blijven omdat hij anders geen ijshockey meer mag spelen voor Briar University. Hannah zegt heel lang nee, maar geeft uiteindelijk toe. Zo begint de deal tussen de twee – Hannah geeft Garrett bijles, Garrett doet alsof hij Hannah haar vriendje is om haar crush Justin jaloers te maken.

Recensie: De Deal (Off Campus #1) - Elle Kennedy

De perfecte balans tussen verschillende scènes

Wát een leuke New Adult is De Deal. Elle Kennedy schrijft, net als samen met Jen Frederick als ‘Erin Watt’, ontzettend luchtig, humoristisch en realistisch. Het is moeilijk uit te leggen, maar het voelt allemaal heel natuurlijk hoe ze schrijft. Alsof het verhaal echt zou kunnen gebeuren. Wat ik vooral goed vond aan het boek is de balans die de schrijfster weet te vinden tussen grappige, luchtige, spicy én serieuze scènes. Dat doet ze echt bizar goed, perfect kan ik zelfs wel zeggen.

‘Wat ik vooral goed vond aan het boek is de balans die de schrijfster weet te vinden tussen grappige, luchtige, spicy én serieuze scènes’

Op het eerste gezicht is De Deal dus een luchtig verhaal, maar er komen veel serieuze onderwerpen aan bod. Zo weet je als lezer al snel dat Hannah in het verleden is verkracht. Zulke onderwerpen kunnen ongemakkelijk zijn in een boek, maar in dit boek is dat totaal niet zo. Het is een onderdeel van Hannah haar leven geworden, waar ze mee om probeert te gaan ondanks de moeilijke momenten. Ze probeert geen slachtoffer te zijn, dat wil ze helemaal niet, ze wil gewoon door met haar leven. Die instelling vond ik erg mooi gekozen. Het past ook goed bij Hannah als personage. Ook Garrett heeft dingen meegemaakt in het verleden waar hij amper over praat. Je switcht in dit boek steeds van perspectief, dus je leert Garrett ook door en door kennen en je merkt steeds meer hoe goed Garrett en Hannah bij elkaar zouden passen. Halverwege hebben de personages dat gelukkig zelf ook door, haha.

Mijn eindoordeel over het boek

De Deal is een heerlijke New Adult. Echt een aanrader voor deze zomer. Je sluit de personages met de bladzijde meer in je hart, zo leuk zijn ze, en de afwisseling tussen luchtig en serieus is heel knap gedaan. De spicy scènes vond ik soms een beetje te veel van het goede, dus daar moet je van houden, maar verder ben ik erg positief. Vier sterren voor De Deal. Ik kan niet wachten op meer boeken in deze serie! 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *