Recensie: De Fout (Off Campus #2) - Elle Kennedy
New adult

Recensie: De Fout (Off Campus #2) – Elle Kennedy

Na De Deal is ook De Fout (The Mistake) van Elle Kennedy uit in het Nederlands. Ik las het tweede deel van de New Adult-serie en vertel je wat ik ervan vond én of het kan tippen aan De Deal.

door Paula

Hier gaat De Fout over

John Logan lijkt het perfecte leven te hebben: hij is een van de sterren van het succesvolle ijshockeyteam, hij haalt goede cijfers en over aandacht van dames hoeft hij zeker niet te klagen. Met zijn goeie looks en vrolijke persoonlijkheid pakt hij iedereen in. Op een avond klopt hij in een studentenflat aan, op zoek naar het feestje van Danny. Maar Danny blijkt daar helemaal niet te wonen. Wie er wel woont is Grace, een mooi meisje met lichtbruin haar.

Het draait er uiteindelijk op uit dat hij een film blijft kijken en ze hebben het ontzettend gezellig. Logan denkt alleen dat hij beter bij Grace uit de buurt kan blijven, omdat hij gevoelens heeft voor iemand anders. Dit vertelt hij haar op het slechtste moment ooit. Wanneer hij zich realiseert dat hij een grote fout heeft gemaakt omdat hij gek is op Grace, is het al te laat. Ze wil hem zijn fout niet vergeven. Of kan hij haar toch overhalen?

de fout elle kennedy recensie off campus serie

Personages

De Off Campus-serie draait om vier ijshockeyers die samenwonen in een studentenhuis: Garrett, Dean, Tucker en John aka. Logan. In De Deal draaide het om Garrett, die verliefd werd op Hannah, in De Fout draait het om John Logan. Hij is weer een typisch ijshockeypersonage a la Elle Kennedy: gespierd, bizar knap, klein hartje en stiekem een beetje onzeker. En hij gaat met zoveel meisjes naar bed dat het niet meer op één hand te tellen is. En ook niet op twee. Maar dat laatste doet ‘ie vooral om Hannah te vergeten, hij is namelijk verliefd op de vriendin van zijn beste vriend. Totdat hij Grace ontmoet.

‘Het verleden van John is subtiel door het plot verweven’

Ik zei het al even: de personages zijn heel erg Elle Kennedy. Dat betekent dat de jongens in het boek vaak een tikje stereotype zijn, maar niet op een heel irritante manier. De schrijfster geeft ieder personage namelijk een eigen draai en dat doet ze vooral door ze een heftig verleden te geven. Soms ligt dat er iets te dik bovenop, maar in De Fout valt dat mee. Het verleden van John is subtiel door het plot verweven.

Al met al was ik niet direct weg van de personages. Ze zijn niet meteen heel likeable. Vooral Grace vond ik in het begin heel raar. Ze is nog maagd en neemt zulke gekke beslissingen, omdat ze blijkbaar seks wil. Daarin kon ik me niet echt verplaatsen. Vond ik wel meteen heel onfeministisch van mezelf (haha), want hoezo zou ik een vrouwelijk personage meteen veroordelen omdat ze andere beslissingen neemt dan dat ik zou doen in haar situatie? Ik gaf Grace dus, ondanks haar gedrag, nog wel een kans. John is een ander verhaal. Ik vond hem eigenlijk voortdurend te eenzijdig en stereotype overkomen en te veel op Garrett lijken uit De Deal. Uiteindelijk kon ik hem een beetje waarderen, maar daar is ook alles mee gezegd.

de fout elle kennedy recensie off campus serie

Tikje problematisch, niet zo perfecte vriendschappen en een romantische ontmoeting

Ik heb zulke gemengde gevoelens over dit boek, dus leek het me handig om de positieve en negatieve punten op een rij te zetten. Dit vond ik goed aan het boek:
– Grace en John maken allebei voldoende karakterontwikkeling door. Vooral Grace slaat halverwege het boek om en wordt veel zelfverzekerder. Ze durft dingen te zeggen, stapt uit haar comfort zone en laat zich de mond niet meer snoeren. Go Grace!
– De vriendschap tussen Grace en Ramona is realistisch. Ze kennen elkaar al vanaf dat ze klein zijn. Op de campus krijgen ze ruzie en dreigt dat hun vriendschap te verbreken. Uiteindelijk kunnen ze elkaar niet loslaten, maar ook niet compleet vergeven. Fijn om te lezen dat vriendschappen in boeken ook eens niet zo perfect zijn.
– De thuissituatie van John is goed uitgewerkt én niet te overdreven.
– Ondanks dat de situatie waarin John en Grace elkaar ontmoeten een tikje cliché is, is het heerlijk om te lezen. Ik ben een sucker voor dit soort toevallige romantische ontmoetingen.
– De epiloog ❤️

‘Ondanks dat de situatie waarin John en Grace elkaar ontmoeten een tikje cliché is, is het heerlijk om te lezen’

Wat ik minder goed vond:
– Het gedrag van John vond ik met momenten echt problematisch. Ik werd er ongemakkelijk van. Zo pusht hij Grace behoorlijk op het einde en wil hij per se op een date met haar. Grace zegt duidelijk nee en loopt zelfs weg van hem. Toch blijft hij doorgaan en praat hij zelfs in op een andere jongen die Grace wel ziet zitten. Niet oké, echt niet oké.
– Grace gaat naar Parijs, maar de Franse sfeer is totaal niet voelbaar. Ik had daar veel meer over willen lezen.
– De handelingen van Grace vond ik te naïef in het begin. Je bent nog maagd en dan vertrouw je de grootste player van de school vrijwel direct?
– Het einde met Ramona vond ik wat overhaast en te dramatisch.

Mijn eindoordeel over het boek

De Fout krijgt van mij 3 sterren. Het kon voor mij niet tippen aan De Deal. Ik heb gehoord dat het derde deel wel weer fijn is, dus fingers crossed.

Ken jij deze serie al?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *