Kringloopvondsten #3 - Saskia Noort & Graeme Simsion
Kringloopvondsten,  Nieuwe boeken

Kringloopvondsten #3 – Saskia Noort & Graeme Simsion

De afgelopen tijd speurde ik weer volop de boekenkasten door bij de kringloopwinkel. Vandaag ga ik je laten zien wat ik kocht (en show ik je meteen een boek dat ik van Marcella mocht overnemen).

Even een vraag vooraf

Mocht je je afvragen of ik ook wel eens iets anders bij de kringloopwinkel koop dan boeken: ja, dat doe ik zeker. Ik speur natuurlijk graag de boekenkasten door, maar kijk ook tussen de kledingrekken of zoek naar leuke kopjes en glazen. Daarom vroeg ik me af: zal ik mijn rubriek (af en toe) uitbreiden en ook mijn andere aankopen laten zien? Laat me zeker weten of je dat een leuk idee vindt of dat je liever wilt dat ik alleen mijn gekochte boeken laat zien. Dan gaan we nu door met de boeken. Joe.

De bubbel – Sanne Kanis | Voor verzendkosten overgekocht

We beginnen met het boek dat ik van Marcella aka. Books & Macchiatos kon overnemen. Marcella zocht haar kast namelijk uit en deed een aantal boeken weg. Recensie-exemplaren mochten weg voor de verzendkosten en zo kwam het dat ik mijn slag sloeg en De bubbel van Sanne Kanis op de kop tikte. Een boek waar ik al een tijdje benieuwd naar was.

‘Hoe kleur je binnen de lijntjes als die lijntjes ver te zoeken zijn?’

Businesstripjes naar Hawaii, doping uit Silicon Valley, bazen met een sudden wealth-syndroom en geklaag over sushi die wordt afgeschaft als lunch. Anna is vastbesloten om in Londen als marketingmanager carrière te maken bij de snelgroeiende techstart-up ImageBuilders en dompelt zich onder in de techwereld. Terwijl ze aan de hoge eisen van haar nieuwe baan probeert te voldoen worden haar ethische grenzen meermaals op de proef gesteld. Hoe kleur je binnen de lijntjes als die lijntjes ver te zoeken zijn?

Sanne Kanis doet op gevatte wijze een boekje open over de techcultuur, waarin alles draait om extreme zelfontwikkeling en uitgekiende promotiestrategieën, luxe extraatjes een vanzelfsprekendheid worden en seksisme en schending van bedrijfsethiek de schaduwzijde vormen.

Stukjes hemelblauw – Sue Durrant | €1,65

Hoewel Stukjes Hemelblauw een boek zou kunnen zijn dat ik puur op basis van de cover koop, is dat niet zo. Ja, de cover is mooi en je kunt zelfs door het raam kijken als je de zijflap omvouwt, maar dit boek trok me vooral vanwege het verhaal. Het klinkt namelijk precies als een jeugdboek dat ik mooi ga vinden. Beetje Anne van het groene huis-vibes, beetje Bart Moeyaert-achtig. En gewoon heel erg Paula, denk ik.

‘Beetje Anne van het groene huis-vibes, beetje Bart Moeyaert-achtig. En gewoon heel erg Paula, denk ik’

Stukjes Hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze steeds van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht. Stilaan raken de twee kinderen gehecht aan de mensen in hun nieuwe huis. Aan de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en zelfs aan de griezelige mevrouw Clanks.

Kringloopvondsten #3 - Saskia Noort & Graeme Simsion

Huidpijn – Saskia Noort | €2,60

Ik heb een zwak voor films en boeken waarin journalistiek een grote rol speelt. In Huidpijn is dat ook het geval. Hoofdpersoon Anne is namelijk televisiepresentatrice – een soort Eva Jinek – en journaliste. Die hele journalistieke sfeer vind ik heerlijk (ik studeerde ook journalistiek dus hé, dat is te begrijpen) en ik ben ook wel fan van de schrijfstijl van Noort, dus Huidpijn zou zomaar een favoriet kunnen worden. Al ben ik ook een beetje huiverig, want ik lees vrijwel nooit meer een literaire thriller en vraag me af in hoeverre dat nog mijn ding is.

‘Ik heb een zwak voor films en boeken waarin journalistiek een grote rol speelt’

Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Het Rosie resultaat (Don Tillman #3) – Graeme Simsion | €2,50

Hoewel ik Het Rosie project en Het Rosie effect met veel plezier heb gelezen, stond ik niet direct te springen om een derde boek. Dat eindeloos uitrekken van series, daar hou ik niet van. Het is ook een keer klaar. Ik was daarom niet per se van plan om dit derde deel in de Don Tillman-Serie te kopen, maar dacht wel: als ik het eens zie voor een klein prijsje, kan ik het best meenemen. En here we are!

‘Hoewel ik Het Rosie project en Het Rosie effect met veel plezier heb gelezen, stond ik niet direct te springen om een derde boek’

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was zelf toen een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje ‘anders’. Don besluit het Hudson Project te starten. Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties pakt Don planmatig aan. Maar Hudson is niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar in een project vangen.

Hoe overleef ik mijn vader? (HOI #13) – Francine Oomen | €1,40

Het laatste boek is weer een van Francine Oomen voor bij mijn collectie. Ik spaar de HOI-boeken namelijk sinds een tijdje en deze had ik nog niet. Overigens herinner ik me bizar weinig van dit deel. Misschien moet ik dat herlezen van de hele HOI-serie toch weer eens gaan oppakken… Vorig jaar las ik de eerste vijf delen en dat was hartstikke leuk en nostalgisch om te doen. Hm, nog even over nadenken. Misschien maak ik er een zomerprojectje van. (Nu hou ik op met tegen mezelf praten hoor, hahaha)

‘Misschien moet ik dat herlezen van de hele HOI-serie toch weer eens gaan oppakken’

Rosa gaat (eindelijk) met haar vader op vakantie. Naar Marokko! Jonas, Noa en Sascha mogen ook mee. Een oude Landrover, woestijn, dromedarissen, waterpijpen, kamelenballen en couscous; genoeg ingrediënten voor een leuke vakantie, zou je denken. Maar Rosa heeft haar vader weinig gezien sinds de scheiding. Kennen ze elkaar eigenlijk nog wel? Kunnen ze met elkaar praten? En hoe komt het dat hij alsmaar zo’n slecht humeur heeft? Rosa is niet de enige die haar vader moet zien te overleven. Noa heeft met/zonder de hare ook heel wat te stellen…

Meer Kringloopvondsten lezen?
Kringloopvondsten #2 – Christina Lauren & Brené Brown
Kringloopvondsten #1 – John Green en Francine Oomen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *