De nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in oktober
Nieuwe boeken

De nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in oktober

Van een boek over Netflix en een YA-horror tot ultieme New Adult guilty pleasures, mijn lijstje voor oktober loopt nogal uiteen. Kijk mee naar de 10 boeken waar ik naar uitkijk deze maand.

Dat gaat nooit lukken – Marc Randolph

In inkijkje in de wereld van Netflix, dat krijg je in dit boek van Marc Randolph. Hij is de mede-oprichter en CEO van het bedrijf en vertelt over het ontstaan van Netflix, maar ook over ondernemen en je dromen waarmaken. Volgens mij enorm inspirerend. Alleen daarom al wil ik het lezen.

‘De auteur geef een uniek kijkje achter de schermen van Netflix’

Er is een methode voor succes, zowel in het bedrijfsleven als in het dagelijks leven. Randolph laat de lezer zien hoe krachtige Silicon Valley-technieken kunnen worden gebruikt om te ontwrichten, te innoveren of gewoon om iets nieuws te proberen. Of je nu ondernemer bent, bedrijfsinnovator of gewoon iemand met een droom.

De auteur geef een uniek kijkje achter de schermen van Netflix, een van de bekendste bedrijven ter wereld, met meer dan 125 miljoen abonnees. Het ontstond tijdens een carpoolgesprek en is uitgegroeid tot een bedrijf dat de entertainmentindustrie en de manier waarop we media consumeren voorgoed heeft veranderd.

Het vuur in mij – Erin Stewart

Een debuut dat deze maand verschijnt bij Uitgeverij Gottmer: Het vuur in mij van Erin Stewart. Dit verhaal gaat over een meisje dat na een brand in haar huis alles kwijt is, zelfs haar ouders én haar gezicht. Erger kan bijna niet. Het doet me qua thema – een gezichtsafwijking hebben dus – aan Wonder van R.J. Palacio denken. Of dat zo is weet ik niet, maar ik ben hoe dan ook erg benieuwd naar Het vuur in mij. Het klinkt enorm intrigerend, vind ik.

‘Het klinkt enorm intrigerend’

In een vreselijke huisbrand heeft Ava alles verloren: haar ouders, haar beste vriendin, haar thuis en zelfs haar gezicht. Hoe kan Ava nu nog een normaal leven leiden? Wie wil er bevriend zijn met een monster? Ze had niet gerekend op Piper, een meisje op haar nieuwe school dat ook een brand overleefde. Met haar sarcastische, botte humor krijgt zij Ava langzaam weer uit haar cocon. Maar zelfs de stoere Piper is niet zo onaantastbaar als ze lijkt – iedereen heeft littekens, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te zien.

nieuwe boeken oktober 2019 dolf Verroen Netflix het vuur in mij

Niemand ziet het – Dolf Verroen & Charlotte Dematons

Dolf Verroen en Charlotte Dematons maakten eerder samen het Kinderboekenweekgeschenk Oorlog en vriendschap en de novelle Droomopa. In oktober verschijnt Niemand ziet het dat zich afspeelt in 1947, maar ondanks dat wel een actueel thema heeft.

‘Dit boek speelt zich af in 1947, maar heeft ondanks dat wel een actueel thema’

Soms dacht ik: iedereen kan het aan me zien. Die jongen met dat stomme brilletje op zijn neus en die nette kleren aan, die is niet normaal hoor.

1947. Victor weet het al heel lang: hij houdt van jongens. Hij durft er met niemand over te praten. Niet met zijn vader en moeder, niet met meester Maas en helemaal niet met zijn klasgenoten. Totdat een meisje uit zijn klas verliefd op hem wordt…

Birthday – Meredith Russo

Birthday schijnt Boyhood meets De zon is ook een ster te zijn. Hoe dan ook is het een verhaal dat me aansprak, omdat het over identiteit gaat en over vriendschap en liefde. Fijne thema’s waar ik graag boeken over lees. Wat extra bijzonder is aan dit boek, is dat een transgenderpersonage de hoofdrol heeft én auteur Meredith Russo zelf een trans vrouw is. Qua representatie zit het dus wel goed.

‘Wat extra bijzonder is aan dit boek, is dat een transgenderpersonage de hoofdrol heeft én auteur Meredith Russo zelf een trans vrouw is’

Eén dag uit het leven van twee beste vrienden. Zes jaar op rij. Eric en zijn beste vriend Morgan zijn geboren op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plaats. Ze hebben deze ene dag altijd samen gevierd, maar hoe ouder ze worden hoe meer hun vriendschap verandert.

Morgan voelt zich volkomen alleen en gevangen in haar lichaam. Terwijl ze worstelt met de moeilijke keuze om als haar ware zelf te leven, lijkt Eric een perfect bestaan te hebben als populaire footballspeler. Toch heeft ook Eric zo zijn problemen. Langzaam maar zeker groeien Eric en Morgan uit elkaar. Maar de enige bij wie je echt jezelf kan zijn is je beste vriend… toch?

erin watt one small thing 10 blind dates birthday

10 Blind dates – Ashley Elston

Nog zo’n heerlijke YA die uitkomt in oktober is 10 Blind dates van Ashley Elston. Een heel romantisch verhaal dat zich afspeelt tijdens kerst. Ik heb echt zin in dit boek, want het klinkt als de perfecte luchtige read. Bovendien wordt het verhaal binnenkort verfilmd door de makers van To All the Boys I’ve Loved Before. Reden genoeg om dit boek vast op de pakken deze maand.

‘Dit verhaal wordt verfilmd door de makers van To All the Boys I’ve Loved Before’

Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…

Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

One small thing – Erin Watt

Jullie weten inmiddels vast wel dat ik de Royals-boeken van Erin Watt heb verslonden. Hoewel ik deel 3,5 over Gideon wat minder vond, ben ik nog steeds erg te spreken over deze vijfdelige serie. In oktober komt er weer een nieuw boek uit van Erin Watt – ik hoopte al dat Uitgeverij De Fontein meer ging vertalen – namelijk One small thing. Yes! Dit keer is het trouwens geen eerste deel van een serie, maar een stand-alone.

‘Ik hoopte al dat er meer boeken vertaald zouden worden’

Sinds haar zus dood is, heeft Elisa constant ruzie met haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar om een keer lol te hebben en de boel te vergeten. En dus sneakt Elisa het huis uit voor een groot feest. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft. Maar hun onvergetelijke ontmoeting heeft grote gevolgen. Ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft te maken met Elisa’s zus…

Lis Lucassen Campus Crush Campus Love Radio Romance boeken

Campus crush & Campus love (Radio Romance #1 en #2) – Lis Lucassen

Om nog even in romantische sferen te blijven, ga ik door met Campus crush en Campus love van Lis Lucassen. Deze twee boeken in de Radio Romance-serie verschijnen deze maand tegelijkertijd exclusief op Kobo. Aangezien ik meer NA-boeken wil lezen en van verhalen hou die over studenten gaan, staan deze twee op mijn lijstje.

‘In ‘Campus crush’ van Lis Lucassen heeft de liefde tussen Iris en Zach slechts 0,01 procent kans van slagen’

Campus crush
‘It’s just a little crush…’ Maar dan wel héél little, want in ‘Campus crush’ van Lis Lucassen heeft de liefde tussen Iris en Zach slechts 0,01 procent kans van slagen. Tenminste, als Iris haar eigen app mag geloven. Ze ontwikkelde ‘Scrub’ om op basis van social media te voorspellen hoe goed twee mensen matchen. Als Zach, de hotste dj van de campusradio, haar app vroegtijdig in handen krijgt, ziet hij dat hij en Iris de laagste matchscore ever hebben. Op dat moment besluit hij te bewijzen dat hij beter is dan algoritmes. Do opposites attract?

Campus love
In ‘Campus love’, het tweede deel van de Radio Romance-serie door Lis Lucassen, beleeft Isobel een wilde nacht met de charmante barkeeper Bennet. Een perfecte rebound na de breuk met jeugdliefde Kevin. Als ze na die nacht met Bennet ongezien wil wegsluipen, wordt ze gefotografeerd door een groep vogelaars. De foto’s belanden op social media en blijven haar achtervolgen. Vooral als die irritante Dr. Love van de campusradio zich erin gaat mengen en ontdekt dat Isobel en Bennet een ongekend hoge matchscore hebben van 99,99 procent.

Bennet is echter alles wat Isobel niet wil. Geen Campus love voor haar. Maar ze kan hem wel goed gebruiken om mee te gaan naar een familiebijeenkomst en te doen alsof hij haar nieuwe vriendje is.

Heb je nou al een vriend? – Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen

Na Damn, Honey is er nu een nieuw feministisch boek van Marie Lotte en Nydia – hoe tof! Ik luister de gelijknamige podcast van hun, over feminisme in de breedste zin van het woord, regelmatig en ben best wel fan van ze. Daarom kan ik ook echt niet wachten totdat Heb je nou al een vriend? verschijnt, dat gaat over hoe je het beste kunt antwoorden op irritante vragen zoals ‘Ben je ongesteld ofzo?’. Lekker feministisch weer, zin in.

‘Na Damn, Honey is er nu een nieuw feministisch boek van Marie Lotte en Nydia – hoe tof!’

‘Heb je nou al een vriend?’ is misschien wel de meest gehoorde vraag op familiefeestjes. Voor iedereen die ‘m zat is, komen de schrijfsters van Damn, Honey! to the rescue. En het zouden Marie Lotte en Nydia niet zijn als ze ook niet nog 49 andere vragen en opmerkingen op humoristische en gevatte manier voor je beantwoorden, van ‘Ben je ongesteld, of zo?’ tot ‘Draaf je niet een beetje door met dat feministische gedoe?’.

De nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in oktober

Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis

Een boek waar ik tegelijkertijd zin in heb en doodsbang voor ben is Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis. Eerder las ik De eliminatie en De executie van haar, waar ik erg over te spreken was (nog steeds, trouwens). In oktober verschijnt er een nieuw boek van haar, Clownsnacht, dat minder thriller is en meer horror. Een perfect boek voor Halloween, want ik krijg al de kriebels als ik de flaptekst lees.

‘Suzie wordt telkens wakker omdat ze denkt dat er iemand aan haar arm schudt,’ zeg ik.
‘Het komt door die clown op zolder. Dat enge standbeeld van die horrorclown.’
Aan de andere kant van de lijn wordt het stil.
Zo stil, dat ik denk dat mijn telefoon is uitgevallen.
Ben ik te ver gegaan? Te brutaal geweest? Waar bemoei ik me ook eigenlijk mee?
Dan hoor ik opeens de stem van meneer Zuiderduin weer.
‘Fara, luister goed naar me. Haal de kinderen uit bed en ga het huis uit. Nu. We hebben geen standbeeld van een clown op zolder.’

De vijftienjarige Fara moet op een vrijdagavond oppassen in een groot, vrijstaand huis. Wanneer de kinderen op bed liggen, gebeuren er al snel vreemde dingen. Een van de oppaskinderen beweert dat er iemand aan haar arm schudt, de stroom valt uit, en waarom belt meneer Zuiderduin telkens op die oude huistelefoon om te vragen of de kinderen wel echt slapen?

Egotripper – Vi Keeland

Ik eindig mijn lijstje met het ultieme guilty pleasure-leesvoer: de boeken van Vi Keeland. Eerder las ik De baas (en het korte verhaal In de lift). Egotripper klinkt ook weer typisch Vi Keeland: arrogante knappe man en succesvolle vrouw ontmoeten elkaar per ongeluk en *BOOM* aantrekkingskracht. Ik kan het allemaal heel omslachtig verwoorden, maar ik heb gewoon zin in dit boek. Zolang de vrouw in het boek niet te naïef is, ga ik wel goed op dit soort verhalen. Kom maar door met deze.

‘Zolang de vrouw in het boek niet te naïef is, ga ik wel goed op dit soort verhalen’

Emerie is net ’s avonds laat nog haar nieuwe kantoor aan het inrichten, als er een inbreker voor haar neus staat. Wanneer ze hem met haar krav-maga-skills te lijf gaat, vindt hij dat alleen maar hilarisch. Hij blijkt helemaal geen inbreker te zijn: hij is Drew Jagger, de echte huurder van het pand. Emerie is opgelicht, en de huurbaas aan wie ze de aanbetaling heeft gedaan is nergens meer te vinden.

Drew krijgt medelijden met Emerie wanneer hij hoort hoeveel geld ze kwijt is, en dat ze nu met meubels en al op straat staat. Hij doet haar een aanbod: als ze zijn telefoon opneemt zolang zijn secretaresse op vakantie is, mag Emerie nog even in zijn kantoor blijven tot ze een nieuwe plek heeft gevonden.

Drew is ietwat arrogant, drop dead gorgeous, en een nietsontziende echtscheidingsadvocaat. Emerie is zachtaardig en een succesvolle relatietherapeut. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Behalve dan een wederzijdse aantrekkingskracht die met de dag lastiger wordt om te weerstaan.

Naar welke boeken kijk jij uit in oktober?

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *