Deze boeken las ik in juli 2019
Persoonlijk

Deze boeken las ik in juli

Juli was voor mij best een prima leesmaand. Ik las veel vervolgdelen van series, pakte twee non-fictie boeken op en genoot enorm van Darius de Grote is niet oké. Kijk mee naar mijn overzichtje van de gelezen boeken van juli!

Alles is f*cked – Mark Manson

Na De edele kunst van not giving a f*ck is Mark Manson nu terug met een nieuw boek. Ik vond ‘m net zo goed, zo niet zelfs beter, dan de eerste. Alles is f*cked gaat over hoop, pijn en menselijkheid. Brede onderwerpen, maar Manson weet die allemaal goed uit te leggen en concreet te maken. Erg knap, al raakte de auteur me soms ook een beetje kwijt. Ik gaf het boek vier sterren.

Lees hier mijn recensie over het boek

Wat een tijd om alleen te zijn! – Chidera Eggerue

Het boek van Chidera Eggerue aka. The Slumflower vond ik wel oké, maar niet geweldig. Ze stipt allerlei onderwerpen aan, van voor jezelf kiezen als vrouw tot feminisme en toxische relaties. Toch werd het nooit écht concreet en miste ik een rode draad door het verhaal heen, nu bleef het te onsamenhangend. Ik gaf drie sterren.

Lees hier mijn recensie over het boek

Recensie: Wat een tijd om alleen te zijn! - Chidera Eggerue

Break a leg (Truth or dance #2) – Chinouk Thijssen

Op naar de YA-boeken die ik las, waaronder het tweede deel in de Truth or dance-trilogie van Chinouk Thijssen. Het eerste deel was al spannend, maar het tweede deel was echt zenuwslopend en met momenten doodeng. Kippenvel-op-je-armen-eng. Als je de boeken nog niet kent: dit verhaal gaat over een groepje ballerina’s die plotseling aan een geheimzinnige groepschat worden toegevoegd met de naam Truth or dance. Ze moeten allerlei opdrachten doen of de keiharde waarheid opbiechten. Het gaat van kwaad tot erger, want als ze zich niet aan de bevelen van de chat houden gebeuren er nare dingen.

Lees hier mijn recensie over het boek

Darius de Grote is niet oké – Adib Khorram

Dan Darius de Grote is niet oké. Ik heb enorm genoten van dit verhaal, omdat het heel bloemrijk is geschreven en de auteur je een kijkje laat nemen in de Iraanse cultuur. Het voelde echt alsof je met hoofdpersoon Darius door de straten van de Iraanse steden liep, de taal beter leerde en de mensen leerde kennen. Heel erg mooi. Ondanks sommige hele uitgebreide beschrijvingen (over theezetten bijvoorbeeld), bleef ik doorlezen. Naast dat kijkje in de Iraanse cultuur, krijg je ook een kijkje in het hoofd van de depressieve Darius en dat is minstens zo indrukwekkend. Kortom: dit boek is een aanrader. Vier sterren.

Lees hier mijn recensie over het boek

Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman

Ook las ik Verknocht van Lisette Jonkman, het langverwachte derde deel in de Verkikkerd-serie. En oh, wat was het fijn om oude personages weer terug te zien! Ik mis ze nu ik dit schrijf alweer. Van dit boek komt nog een hele recensie, maar ik verklap alvast dat het van mij vijf sterren krijgt.

Recensie: Her Royal Highness (Royals #2) - Rachel Hawkins

Her Royal Highness (Royals #2) – Rachel Hawkins

Nog een vervolgdeel in een serie, namelijk Royals van Rachel Hawkins. In dit tweede deel volgen we een compleet nieuwe hoofdpersoon en dat vond ik een goede keuze. Zo blijft het lekker afwisselend. Verder vond ik het boek wel leuk om te lezen. Zoals ik in mijn recensie ook zeg, vond ik het een mix van De Selectie en de film Wild Child. Het gaat namelijk over een Amerikaans meisje dat naar een kostschool in Schotland gaat en daar een kamer blijkt te delen met een Schotse prinses. Tikje cliché, maar wel lekker leesvoer én leuk om te zien dat er een meisje verliefd wordt op een prinses (in plaats van op een prins). Hup diversiteit! Drie sterren.

Lees hier mijn recensie over het boek

Hartstocht (De Royals #3,5) – Erin Watt

Terwijl ik dit schrijf, ben ik halverwege het lezen van Hartstocht van Erin Watt. Zoals je misschien weet, hou ik nogal van De Royals-serie van Erin Watt (al ben ik er onder andere na het lezen van deze blogpost van Eline ook anders naar gaan kijken, maar ik neem deze boekenserie sowieso met een flinke korrel zout omdat het overdramatisch is). Hoe dan ook, Hartstocht gaat over oudste Royal-broer Gideon en zijn relatie met Savannah. Een leuke extra deel dacht ik, maar tot nu toe voel ik ‘m nog niet zo. Ik vertel er binnenkort meer over in een recensie, als ik het boek helemaal uit heb.

Dat waren de zeven boeken die ik las in juli. Best een goede leesmaand, ondanks dat ik tijdens de horrorhitte een week lang geen boek aanraakte omdat mijn hersenen in pudding waren veranderd. Haha! Hoe was jouw leesmaand?

Eén reactie

  • Audrey

    Goede leesmaand inderdaad! Ik miste Lucy en de nerds ook al zodra ik het boek uit had. Huilen!

    Ik hou het niet precies bij, maar ik heb de afgelopen maand volgens mij ook wel 3/4 boeken gelezen. En een groot deel van Harry Potter 5.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *