colleen hoover boeken nederlands colleen hoover book
New adult

De ultieme gids voor het lezen van Colleen Hoover Boeken

Colleen Hoover boeken lezen? Colleen is onwijs populair op TikTok, vooral door haar boeken It Ends With Us en It Starts With Us. Maar er is nog veel meer. Tot nu toe zijn er namelijk 24 boeken verschenen van deze schrijfster. Dit zijn alle boeken van Colleen Hoover in het Nederlands en in het Engels, van series tot stand-alones. 

Alle Colleen Hoover boeken: de series

Colleen Hoover heeft vier series geschreven in totaal. Dit zijn alle series op een rij:

 • Slammed-serie
 • Hopeless-serie
 • Maybe-serie
 • It Ends With Us-serie

Als eerste zet ik alle series voor je op een rij inclusief de delen waarin je de Colleen Hoover boeken hoort te lezen. Daarna ga ik door met de stand-alone boeken.

#1 – Slammed-serie

De Slammed-serie bestaat uit drie delen en zijn verkrijgbaar in het Engels en in het Nederlands (onder dezelfde titels!)

 • #1 Slammed
 • #2 Point Of Retreat
 • #3 This Girl
colleen hoover boeken colleen hoover books

Hier gaat de Slammed-serie over

✅ Young Adult Romance (14+)
✅ Teacher-student romance
✅ Neighbours to lovers

Na de onverwachte dood van haar vader verhuist de achttienjarige Layken met haar moeder en broer van Texas naar Michigan. Layken had nooit gedacht dat ze op haar eerste dag daar halsoverkop verliefd zou worden. En dat deze liefde met dezelfde intensiteit zou worden beantwoord. Layken en Will hebben grote en heftige gevoelens voor elkaar en zijn enorm gelukkig – drie dagen lang. Maar dan doen ze een schokkende ontdekking…

#2 – Hopeless-serie

De Hopeless-serie bestaat uit vijf delen. In deze volgorde kun je de Colleen Hoover boeken het beste lezen:

 • #1 Hopeless
 • #2 Losing Hope
 • #2.5 Finding Cinderella (novella)
 • #3 (of #4) All Your Perfects 
 • #2.6 (of #3) Finding Perfect (novella)

All Your Perfects is ook los van de hele serie te lezen, als stand-alone boek.

Hier gaat de Hopeless-serie over

✅ New Adult Romance (17+)
✅ High school romance
✅ Thema’s: adoptie, hoop, liefde, seksueel misbruik, trauma’s verwerken

Sky weet een paar dingen heel zeker.

Punt 1: ze huilt niet. Nooit.
Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings.
Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed.

Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?

hopeless serie colleen hoover books
hopeless serie colleen hoover books

#3 – Maybe-serie

De Maybe-serie bestaat uit drie delen. Zo lees je deze Colleen Hoover boeken het beste:

 • #1 Maybe Someday
 • #1.5 Maybe Not (novella)
 • #2 Maybe Now

Hier gaat de Maybe-serie over

✅ New Adult Romance (17+)
✅ Friends to lovers + neighbors to lovers
✅ Musician/rock star romance
✅ Thema’s: romantiek, vriendschap, verraad

Sydney geniet van een perfect leven: ze studeert, is verliefd op haar geweldige vriend Hunter en woont samen met haar beste vriendin Tori. Maar alles verandert wanneer ze ontdekt dat Hunter haar bedriegt, en ze moet bedenken wat haar volgende stap zal zijn. Als Sydney haar mysterieuze en aantrekkelijke buurman Ridge gepassioneerd gitaar hoort spelen op zijn balkon, kan ze niet stoppen met luisteren. Sterker nog, ze kan haar ogen niet van hem afhouden. En er is iets aan Sydney dat Ridge ook niet kan negeren. Al snel merken ze dat ze elkaar op meer dan één manier nodig hebben.

#4  – It Ends With Us-serie

Ongetwijfeld de bekendste serie van Colleen Hoover: de It Ends With Us-serie. It Ends With Us, of Nooit Meer in het Nederlands, werd onwijs populair op booktok en mede daardoor kwam er een tweede deel. Zo lees je deze serie, die uit twee delen bestaat:

 • #1 It Ends With Us 
 • #2 It Starts With Us

Hier gaat de It Ends With Us-serie over

✅ New Adult Romance (17+)
✅ High school romance, friends to lovers
✅ Second chance romance
✅ Thema’s: huiselijk geweld, liefde, toxische relaties, zelfliefde

Lily wordt verliefd  op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

colleen hoover boeken nederlands maybe serie
It ends with us nederlands colleen hoover books

Alle Colleen Hoover boeken: de stand-alones

Dit zijn alle losse boeken van Colleen Hoover op een rij:

 • Never, Never (oorspronkelijk in 3 delen uitgegeven, nu opnieuw uitgegeven als 3-in-1 boek)
 • Ugly Love/Onvoorwaardelijk
 • Confess/Oprecht
 • November 9/9 November
 • Too Late
 • Without Merit/Uitzondelijk
 • Verity/De Waarheid
 • Regretting You/Spijt van jou
 • Heart Bones
 • Layla
 • Reminders Of Him/Herinneringen aan hem
colleen hoover boeken nederlands

Never, never

✅ Young Adult Romance (14+)
✅ Romantisch en mysterieus verhaal
✅ Thema’s: liefde, herinneringen

Vergeten is beangstigend. Herinneren is erger… Charlie Wynwood en Silas Nash zijn beste vrienden sinds ze kunnen lopen. Ze zijn verliefd sinds hun veertiende. Maar sinds vanmorgen… zijn het volslagen vreemden. Hun eerste kus, hun eerste ruzie, het moment dat ze verliefd werden… elke herinnering is verdwenen. Nu moeten Charlie en Silas samenwerken om de waarheid te achterhalen over wat er met hen is gebeurd en waarom. Maar hoe meer ze leren over het koppel dat ze vroeger waren… hoe meer ze zich afvragen waarom ze ooit samen waren. Vergeten is angstaanjagend, maar herinneren kan erger zijn. 

Ugly Love

✅ New Adult (17+)
✅ Neighbours with benefits
✅ Thema’s: liefde, trauma’s, rouwverwerking

Wanneer verpleegkundige Tate haar buurman Miles tegen het lijf loopt, voelt ze zich onmiddellijk tot hem aangetrokken. En dat is wederzijds! Van liefde kan echter geen sprake zijn: hij wil geen relatie en zij heeft er geen tijd voor. ‘Neighbors with benefits’ daarentegen… Hun set-up heeft genoeg kans van slagen, zolang Tate zich maar aan twee regels weet te houden: vraag niet naar het verleden en verwacht geen toekomst samen. Maar hoe leuk is het om je aan de regels te houden?

Confess

✅ New Adult (17+)
✅ Forbidden love
✅ Thema’s: kunst, liefde, geheimen, verlies, verslaving

Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht.

November 9

✅ New Adult (17+)
✅ Verliefd worden op een schrijver
✅ Thema’s: liefde, leugens, toevallige ontmoetingen, verdriet, vergeving

Op de dag voor haar verhuizing ontmoet Fallon Ben, een ambitieuze schrijver. Ze brengen haar laatste dag in Los Angeles samen door, en Fallons bewogen leven wordt de inspiratie die Ben altijd al zocht voor zijn roman. In de jaren erna blijven ze elkaar elke 9 november ontmoeten. Tot Fallon op een dag niet meer zeker weet of Ben haar wel altijd de waarheid vertelt. Kan Bens relatie met Fallon – en tegelijkertijd zijn roman – wel worden beschouwd als een liefdesverhaal als het eindigt in liefdesverdriet?

Too Late

✅ Thriller voor volwassenen (18+)
✅ Thema’s: drugs, familie, huiselijk geweld, liefde, obsessie

Sloan heeft al twee jaar een relatie met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg omdat hij de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt ondertussen ook steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ‘ja’ op zijn huwelijksaanzoek – ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend.

colleen hoover boeken nederlands

Without Merit/Uitzonderlijk

✅ Young Adult (14+)
✅ Thema’s: familie, liefde, hoop, mentale gezondheid

Merit groeit op in een nogal vreemd gezin, en ook op liefdesgebied heeft ze het niet erg getroffen. Toen haar eerste vriendje haar onverwachts dumpte, besloot ze een trofee voor zichzelf te kopen, een soort troostprijs. Sindsdien verzamelt ze trofeeën, voor momenten waarop het tegenzit. Ze heeft al een hele verzameling. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan.

Verity/De Waarheid

✅ New Adult Thriller (18+)
✅ Thema’s: armoede, geheimen, verboden liefde

De spannende NA-thriller ‘Verity’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

Regretting You/Spijt van jou

✅ Young Adult (14+)
✅ Thema’s: familie, geheimen, liefde, moeder-dochter relatie

Morgan werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

colleen hoover books nederlands

Heart Bones

✅ Young Adult Romance (14+)
✅ Thema’s: armoede, liefde, vakantie, verhuizen, verwaarlozing, 

Na de dood van haar moeder heeft de achttienjarige Beyah geen andere keuze dan tijdelijk bij haar vader in te trekken. De vader die ze nauwelijks kent en die op een schiereiland voor de kust van Texas blijkt te wonen. Beyahs leven bestond uit armoede en verwaarlozing, maar nu komt ze in een wereld van de rich and famous terecht. Een wereld die zo anders is dan de hare. Maar als ze Samson ontmoet, blijkt dat geld een van de weinige dingen is die ze niet gemeen hebben. Is hun liefde meer dan een vakantieliefde?

Layla

✅ Psychologische thriller (17+)
✅ Thema’s: keuzes maken, liefde, verlies, ziekte

Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.

colleen hoover books nederlands

Reminders Of Him /Herinneringen aan hem

✅ New Adult Romance (17+)
✅ Thema’s: depressie, drugs, leven in de gevangenis, liefde, moederschap, vergeving, verlies

Na vijf jaar in de gevangenis te hebben gezeten vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

Wat is jouw favoriet uit deze lijst van Colleen Hoover boeken?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *