Recensie: Hij die blijft (Long Acre #2) - Roni Loren
New adult

Recensie: Hij die blijft (Long Acre #2) – Roni Loren

Na Zij die ontkomen is er nu Hij die blijft, het tweede deel in de Long Acre-serie van Roni Loren. Dit vond ik ervan.

Niet Liv en Finn, maar Rebecca en Wes

De Long Acre-serie draait om de studenten die de schietpartij op hun middelbare school, Long Acre High School overleefden. In het eerste deel volgden we Liv en Finn, in dit deel draait het om Rebecca. Ook Rebecca kampt met de gevolgen de de schietpartij, ook al is het al 12 jaar geleden. Om alles te vergeten stort ze zich volledig op haar werk als advocaat en zet ze alles op alles om haar rechtszaken te winnen. De liefde houdt ze ook zoveel mogelijk op afstand, totdat ze Wes ontmoet.

‘Dat hele man-redt-vrouw-in-nood vond ik gewoon te cliché’

En daar begint eigenlijk mijn kritiekpunt: de ontmoeting. Waar het in Zij dit ontkomen heel natuurlijk ging tussen Liv en Finn, beide overlevers, vond ik de ontmoeting tussen Wes en Rebecca een beetje gek. Rebecca wordt namelijk op straat beroofd, er is zelfs nog een heel gedoe met een hond, en Wes is daar getuige van. Dat hele man-redt-vrouw-in-nood vond ik gewoon te cliché. Deze serie heeft verder zoveel inhoud als het om traumaverwerking en andere heftige thema’s gaat, dat ik iets beters had verwacht van deze scène. De ontmoeting doet daar echt afbreuk aan. Hoe dan ook las ik verder.

Recensie: Zij die ontkomen (Long Acre #1) - Roni Loren

De NA-serie houdt aardig stand

Hoewel het boek niet altijd mijn aandacht wist vast te houden, blijkt deze NA-serie van Roni Loren toch aardig stand te houden in dit tweede deel. Doordat je vanuit Wes en vanuit Rebecca leest krijgen de personages de diepgang die ik had verwacht – naast de verwerking van de schietpartij gaat het bijvoorbeeld ook over een heftige scheiding en dromen waarmaken.

‘Qua schrijfstijl steekt Roni Loren met kop en schouders boven het NA-landschap uit’

Al met al was dit deel niet mijn favoriete deel, doordat ik minder binding had met de personages had ik soms moeite om door te lezen. De aantrekkingskracht tussen Wes en Rebecca zit er zeker in, maar door de cliché ontmoeting voelde ik het gewoon niet altijd. Kortom: dit was het gewoon niet helemaal voor mij. Ik hoop dat ik wel weer hetzelfde gevoel heb over deze serie bij het derde deel, want qua schrijfstijl steekt schrijfster Roni Loren wat mij betreft met kop en schouders boven het NA-landschap uit. Daarom krijgt Hij die blijft van mij drie sterren.

Cijfer: 6,5
Sterren: 3

Hij Die Blijft is vertaald door Els Brevink en uitgegeven bij Zomer & Keuning. Voor deze blogpost kreeg ik een recensie-exemplaar opgestuurd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *