nieuwe boeken november
Nieuwe boeken

Dit zijn de nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in november

Van Auke Hulst en de nieuwe Anne Eekhout tot Trots & Vooroordeel in een nieuw jasje. Dit zijn de nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in november.

Literatuur en romans #1

 • Hét boek dat het allerhoogst op mijn lijstje staat deze maand is Mary van Anne Eekhout. Dit boek is zó op mijn lijf geschreven. Ik hou namelijk enorm van de schrijfstijl van Anne Eekhout (Nicolas & de verdwijning van de wereld, dat ook Het beste boek voor jongeren 2020 won, is een favoriet). En waar ik ook van hou is Frankenstein, geschreven door Mary Shelley. En ja, daar gaat Mary dus over! Een roman – fictie dus – over deze iconische schrijfster en verbeelding. En nog veel meer, maar dat moet ik nog ontdekken. Hier lees je in ieder geval meer over Mary.
 • Dan Het papieren paleis van Miranda Cowley-Heller. Dit boek gaat over een 50-jarige vrouw die op een ochtend in het zomerhuis waar ze met haar man en kinderen is, in een meertje gaat zwemmen. Op die ochtend is alles anders, de avond daarvoor is ze namelijk met haar jeugdvriend Jonas naar bed geweest. Lees hier meer. Een intrigerende roman waarvan ik me kan voorstellen dat ik er helemaal in verdwijn deze herfst.
 • Dan nog een roman van Nederlandse bodem waar ik naar uitkijk: De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst. Alleen die naam is al intrigerend genoeg om je de flaptekst te doen lezen. Wie weet waag ik me aan deze roman, al heeft ‘ie maar liefst 608 (!) pagina’s. Dat wordt een uitdaging voor mij, maar voor dit boek wil ik dat denk ik wel proberen.

  In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?

Literatuur en romans #2

nieuwe boeken november 2021

 • Een nieuw deel in de serie Wereldklassiekers van Uitgeverij Blossom Books! Dit keer vertelt feelgoodauteur Lisette Jonkman het bekende verhaal Trots & Vooroordeel van Jane Austen. Erg benieuwd, want ik heb 1) deze klassieker nog nooit gelezen en 2) ik weet zeker dat Lisette Jonkman dit fantastisch kan vertellen (met hopelijk wat humor tussendoor die ook in haar eigen boeken zit, als het even kan) en 3) de cover, mensen, de cover.
 • En er is ook nog poëzie en oh my: ik heb toch weer zin om gedichten te verslinden. En in de bundel Nachtbioscoop van Jan Kal, staan er een heleboel. In Nachtbioscoop bundelt Jan Kal namelijk de oogst gedichten van de laatste jaren. Van sonnetten over het oude Egypte tot de droomsonnetten. Meer hierover lees je hier.

Young adult

nieuwe boeken november 2021

 • Er is ook nog young adult, natuurlijk. In november verschijnt het nieuwe boek van Anders, beter van Lisa van Campenhout. Met haar debuut won ze zelfs Jonge Jury Debuutprijs, dus ik ben benieuwd naar haar boeken.

  ‘Anders, beter’ gaat over Maja, die na een vechtpartij van school gestuurd wordt en tijdelijk bij haar rijke oom en tante in Amsterdam gaat wonen. Verandering van omgeving zal haar goed doen. Maja ziet het als een mooie kans om een betere band met haar nicht Regina op te bouwen, die alles is wat zij niet is: populair, zelfverzekerd, extreem fit, succesvol en vooral: een goed mens. Al snel blijkt dat het niet zo gezellig wordt als Maja had gehoopt. Er hangt een vreemde sfeer in het gigantische huis van haar familie, spullen gaan kapot of verdwijnen en Regina gedraagt zich kil en afstandelijk. Lukt het haar om te achterhalen wat haar familie verbergt?

 • Carlie van Tongeren komt met Het is hier helemaal (niet) perfect. Na o.a. haar andere YA-boeken Heerestraat & Rozenlaan en Het Meisjesmanifest, ben ik wederom best nieuwsgierig naar haar nieuwe boek. Het belooft een YA-roman te worden over de schijn van sociale media, Instagram, paniekaanvallen en perfectie. Een perfect boek met een actueel randje, zeker voor jongere lezers (maar ik wil het zelf ook wel lezen). Hier lees je er meer over.

Naar welke nieuwe boeken kijk jij uit in november?

Eén reactie

 • Lalagè

  ‘Mary’ van Anne Eekhout heb ik al besteld bij de boekhandel 🙂
  Ik was laatst gestrand in ‘Pride & prejudice’, dus ben heel blij dat Lisette Jonkman met een hervertelling komt waar ik vast wel doorheen kom.
  Dat boek van Auke Hulst klinkt fascinerend, dank voor de tip.

  Verder komt er deze maand een nieuw stripboek van Barbara Stok: ‘De filosoof, de hond en de bruiloft’ gaat over één van de eerste vrouwelijke filosofen uit de Griekse oudheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *