Deze boeken las ik in augustus
Persoonlijk

Deze boeken las ik in augustus

Met negen boeken (oké, inclusief twee dunne dichtbundels) op de teller kan ik augustus best een geslaagde leesmaand noemen. Hoewel mijn hersenen door de hitte wederom in pudding veranderden en ik soms helemaal niets las, lukte het lezen op de meeste dagen best aardig. Wat ik dan las? Nou, dit.

Hartstocht (Royals 3,5) – Erin Watt

De maand begon met Hartstocht van Erin Watt. Ik had er enorm naar uitgekeken, maar ik vond deze novelle over Royal-broer Gideon helaas zwaar tegenvallen. Normaal hou ik van de boeken van Erin Watt, omdat ze vol drama zitten en altijd net iets te veel over the top zijn. Hartstocht vond ik echt niet goed uit de verf komen, vooral omdat mijn hoofd duizelde door de tijdsprongen en perspectieven. De opzet mocht simpeler van mij, het verhaal spannender.

Lees hier mijn complete recensie over het boek

Vinnige zeemeerminnen (Vinnige zeemeerminnen #1) – Sibéal Pounder

Vinnige zeemeerminnen was gelukkig een stuk vermakelijker, maar ook bij dit boek had ik geen wauw-gevoel. Het overspoelde me vooral qua details – van kleding die zeemeerminnen dragen, de verschillende soorten steden in de Lagune tot bizarre voornamen. Het was me nogal wat, dit boek. Aan het einde werd het leuk en spannend, maar in het begin wilde ik het zelfs bijna dichtslaan.

Lees hier mijn complete recensie over het boek

Recensie: Vinnige zeemeerminnen - Sibéal Pounder

Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds

Ik wilde inmiddels wel weer echt een topboek lezen en dus kwam ik uit bij Het omgekeerde van altijd. Dit boek las ik voor de leesclub hier in de kinderboekhandel. Hoewel ik wel van het boek heb genoten en de schrijfstijl ontzettend fijn was, pakte deze YA me niet echt. Het plot zat naar mijn mening net niet lekker in elkaar, het werd onduidelijk waarom het personage plots kon tijdreizen (terwijl het hele boek daarom draait) en doordat scènes steeds terugkwamen werd het ook wat saai. Lastig boek om samen te vatten, maar binnenkort schrijf ik er nog een duidelijkere recensie over. 🙂

Kalfsvlies & Fantoommerrie – Marieke Lucas Rijneveld

Een beetje teleurgesteld door de eerste boeken die ik in augustus las, begon ik vol goede moed aan twee dunne dichtbundels: Kalfsvlies en Fantoommerrie van Marieke Lucas Rijneveld. Eerder las ik al De avond is ongemak van dezelfde schrijfster, die me wel beviel. Helaas waren de dichtbundels niet zo mijn ding. Marieke Lucas kan zeker fantastisch schrijven, maar gedichten zijn een moeilijk iets en je kan jezelf niet dwingen om ze je te laten raken. Uiteindelijk bladerde ik de bundels door, las ik wel een paar gedichten die ik mooi vond en besloot ik het verder zo te laten. Als het niet je ding is, kun je best een boek aan de kant leggen, dus deed ik dat nu.

Recensie: Toffee - Sarah Crossan

Toffee – Sarah Crossan

MAAR GELUKKIG WAS DAAR TOFFEE. Eindelijk een topboek! Ik was al bang dat ik nooit meer iets fantastisch zou lezen. Deze nieuwe YA-roman van Sarah Crossan viel bij mij heel erg in de smaak. De vrije vers die de schrijfster gebruikt leest heerlijk weg, de personages waren spot-on en het hele plot was gewoon zo mooi en ontroerend. Ik moest zelfs een beetje denken aan mijn eigen oma en pinkte op het einde een traantje weg.

Lees hier mijn complete recensie over het boek

Storm – Miriam Bruijstens

En gelukkig kan ik meer moois delen in dit lijstje, want Storm van Miriam Bruijstens is ook zeker een aanrader. Ik wilde de boeken van Miriam al heel lang lezen, zeker omdat ik haar al tijden volg op Twitter. Daarom leende ik Storm bij de bibliotheek, een jeugdboek over een 12-jarige jongen die bij de zee woont en op zoek gaat naar wie hij is. Ik vond het heel mooi en de sfeer van het dorp bij de zee was heerlijk. Echt een lief zomerboek.

Lees hier mijn complete recensie over het boek

Het boek van Tess (Tess #1) – Miriam Bruijstens

Ik ging meteen door naar een ander boek van Miriam Bruijstens, namelijk haar YA-boek Het boek van Tess. En raad eens? Die was ook erg mooi én heel puur en rauw geschreven. Wederom speelt de zee een rol in het verhaal (ik zie een thema hier), want hoofdpersoon Tess woont aan het strand. Verder gaat het vooral over de liefde, over leren houden van jezelf en dealen met je verleden. Aan het einde van het boek wilde ik dat ik Tess als vriendin had, zo tof vond ik het boek.

Recensie: Storm - Miriam Bruijstens

Volwassen worden is optioneel – Marloes de Vries

Na de boekenmarkt in Deventer wilde ik eigenlijk geen boeken meer kopen, maar ik kon het niet laten wat te bestellen bij Boekenkraam.nl. Alleen al omdat ik zag dat Volwassen worden is optioneel er te koop was. Dit boek van Marloes de Vries wilde ik al lang lezen (en gewoon hebben), omdat ik haar graag volg online en haar tekeningen heel grappig vind. Dit boek overtrof mijn verwachten en was oprecht ontzettend grappig. Ik heb meerdere keren hardop gelachen. Kortom: enorm leuk om te lezen en later nog eens door te bladeren voor tekeninspiratie.

Welke boeken las jij in augustus?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *