The Reading Rush 2020: Deze boeken ga ik lezen
Persoonlijk

The Reading Rush 2020: Deze boeken ga ik lezen

Vandaag begint The Reading Rush! Ik besloot last-minute mee te doen met deze readathon en vertel je in deze blogpost welke boeken ik daarvoor ga lezen.

Wat is The Reading Rush?

The Reading Rush is de grootste readathon van YouTube. Als je van lezen houdt, kun je een week lang meedoen met de readathon door een lijstje op te stellen met de boeken die je wilt lezen. Het doel is gewoon om plezier te hebben en – als het lukt – 7 boeken in een week tijd te lezen. Dat lijstje stel je overigens op aan de hand van vragen, die ik hieronder ook ga beantwoorden. Denk aan een boektitel die begint met het woord ‘de’ of een boek uit een genre dat je niet vaak leest. Als laatste zijn er ook nog allerlei winacties, challenges die je op Instagram kunt doen en noem maar op. Op de website van The Reading Rush kun je meer informatie vinden hierover.

De challenges van The Reading Rush

Je kunt zelf 7 boeken kiezen óf je kunt je 7 boeken uitkiezen op basis van dit lijstje. Leuk, vind ik, want zo lees je misschien nét even iets anders dan normaal.

1. Read a book with a cover that matches the colour of your birth stone
2. Read a book that starts with the word ‘The’
3. Read a book that inspired a movie you’ve already seen
4. Read the first book you touch
5. Read a book completely outside of your house
6. Read a book in a genre that you’ve always wanted to read more of
7. Read a book that takes place on a different continent than where you live

Deze boeken ga ik lezen voor The Reading Rush

1. Een boekcover met dezelfde kleur als je geboortesteen
De eerste op het lijstje is een boekcover die matcht met je geboortesteen. Even googlen en je hebt zo een lijstje met welke geboortestenen bij welke maand horen. Voor mijn geboortemaand – mei – is dat een groene steen, namelijk de smaragd. Hiervoor koos ik het boek Land van dadels en prinsen van Frank Nellen. Dit boek wilde ik al lezen omdat het genomineerd is voor Het beste boek voor jongeren, dus dit is een mooie gelegenheid om dat te doen! En oké, de cover is niet echt smaragdgroen.. maar groen genoeg om door te gaan in deze categorie.

2.Een boektitel die begint met het woord ‘de’ (of ‘the’ als je Engels leest)
Ik had het laatst al over mijn 20 boeken die ik wil lezen in 2020 en hoe dramatisch het daarmee is gesteld. Tijd voor verandering, schreef ik toen. Tijd om daar ook echt verandering in te brengen, zeg ik nu. Voor deze categorie lees ik daarom De appeltaart van hoop van Sarah Moore Fitzgerald‎, die op dat #20in2020-lijstje staat. Een fijn jeugdboek dat niet al te dik is. Prima voor deze challenge, want met alleen maar dikke moeilijke boeken maak je mij niet gelukkig.

‘Ik ga voor het eerst De Hongerspelen lezen’

3. Een boek dat gebaseerd is op een film die je al hebt gelezen (of een film gebaseerd op het boek, denk ik)
Een tijdje terug scoorde ik de trilogie van De Hongerspelen voor een zacht prijsje via Marktplaats. Doordat er nu een prequel van de serie uit is en iedereen die op Instagram leek te lezen, wilde ik me ook eens wagen aan deze trilogie. Ik las ‘m namelijk nog nooit! Voor deze categorie lees ik dus het eerste deel van De Hongerspelen van Suzanne Collins. Spannend.

The Hungergames

4. Het eerste boek dat je aanraakt
Volgens mij is het voor deze vierde categorie de bedoeling dat je een willekeurig boek uit je kast pakt of het eerste ongelezen boek dat binnen handbereik is. Hoe dan ook, ik koos zelf gewoon een boek uit. Op mijn e-reader staat namelijk Zij die ontkomen (Long Acre #1) van Roni Loren, die ik kreeg als recensie-exemplaar. Ideaal om die ook even in de challenge te proppen, dacht ik zo. En ik ben er ook erg benieuwd naar, hoor, want dit is het eerste deel van een serie over een groep jongeren die een aanslag op een middelbare school overleefde. Heel intrigerend.

5. Een boek dat je volledig buiten (je huis) gaat lezen
Nog een challenge in dit lijstje is: een boek volledig buiten lezen. Ik reken mijn balkon ook gewoon als buiten, dus ik denk dat dat moet lukken. Je kunt natuurlijk ook in een park lezen of in een koffietentje, maar dat mag jezelf invullen (als je maar afstand houdt hè, want corona). Ik heb in ieder geval gekozen om Homme en het noodgeval van Annejan Mieras op mijn balkon te lezen. Afgelopen zaterdag las ik heerlijk Portiek Zeezicht van dezelfde schrijfster uit in de zon, dus ik hoop dat dit ook een fijn kinderboek is.

‘Bovendien is het sowieso leuk om een boek te lezen uit een genre dat je niet vaak leest’

6. Een boek uit een genre waar je altijd al meer van wilde lezen
Hiervoor kies ik wederom een boek dat is genomineerd voor Het beste boek voor jongeren, namelijk Nicolas en de verdwijning van de wereld van Anne Eekhout. Beetje sci-fi, volgens mij, en daar ben ik altijd wel nieuwsgierig naar. Bovendien is het sowieso leuk om een boek te lezen uit een genre dat je niet vaak leest, want wie weet is het wel enorm verrassend!

7. Een boek dat zich afspeelt op een ander continent dan waar jij woont
Boeken die zich niet afspelen in Europa, maar in Amerika of Australië zijn makkelijk te vinden. Ik koos hiervoor Wat als dit het is van Becky Albertalli en Adam Silvera, een verhaal over twee jongens die elkaar ontmoeten in New York. Dit boek lees ik trouwens met een groepje boekvriendinnen. Dus wederom weer handig, want dit boek lag al op mijn TBR en past zo mooi in deze readathon.

Doe jij ook mee met The Reading Rush? Laat me hieronder dan even weten welke boeken jij gaat lezen. Ik ben benieuwd.

4 thoughts on “The Reading Rush 2020: Deze boeken ga ik lezen”

  1. Wat toevallig dat precies deze week The Reading Rush is! Voor de serie ZomerLezen is het thema deze week ‘boeken om te bingen’. Dat gaat goed samen met de Reading Rush!

  2. Ik doe denk ik niet mee, tenminste dat ben ik nu niet van plan. Maar, ik las dit jaar wel voor het eerst de hongerspelen! Ben heel benieuwd wat jij ervan gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *