onbegrensde liefde Lisette Jonkman Onbreekbaar trilogie kobo plus
Feelgood,  New adult

Onbegrensde Liefde (Onbreekbaar #2) – Lisette Jonkman

Ik lees alles van Lisette Jonkman (oké, op dat ene horrorverhaal na dan), dus las ik natuurlijk ook het tweede deel van de Onbreekbaar-trilogie. Over het eerste deel Buren With Benefits was ik al positief, maar dit tweede boek vond ik zelf nóg een tikje leuker. Waarom? Dat lees je in deze recensie over Onbegrensde Liefde.

Benieuwd naar mijn recensie over het eerste deel van deze trilogie? Lees hier meer over Buren With Benefits

Hier gaat Onbegrensde Liefde over

Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd op elkaar zijn. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden. Toch wordt het in rap tempo serieuzer tussen hen.

En dan, net als Abby zich wil overgeven aan haar gevoel, breekt Ferdi haar hart en staat ze er op haar kwetsbaarste moment helemaal alleen voor…

buren with benefits onbreekbaar recensie Lisette jonkman

Haat-liefdeverhouding met trilogieën, maar niet met deze

Ik heb een haat-liefdeverhouding met trilogieën. Vaak is het zo dat ik het eerste boek geweldig vind, maar dat het daarna bergafwaarts gaat. Er zijn gelukkig uitzonderingen. De Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield-trilogie van Jenny Han vond ik bijvoorbeeld met het boek beter worden en ook De Royals van Erin Watt blijft continu fantastisch. Maar toch, ik ben een beetje huiverig voor tweede delen in trilogieën. Het verhaal moet namelijk nog steeds vlot lopen, waardoor je zin blijft houden om door te lezen. En het liefst heb je na een tweede deel zelfs zin om meteen het derde deel te lezen. Thank god, bij Lisette was dat zéker het geval. Onbegrensde Liefde valt ongetwijfeld in de categorie ‘tweede deel van een trilogie: done right’.

‘Onbegrensde Liefde valt ongetwijfeld in de categorie tweede deel van een trilogie: done right’

Waarom dan, vraag je je vast af. Ga ik je vertellen. Maar eerst even terugblikken op het eerste deel. In Buren With Benefits leerden we Abby en Ferdi kennen. Ze woonden naast elkaar, gingen een beetje casual met elkaar om als ‘buren with benefits’. Geen relatie, wel seks. Prima, vonden ze allebei wel. Totdat ze toch gevoelens voor elkaar kregen. Tussendoor ging er heel veel mis en werden er dingen verkeerd begrepen, vooral richting het einde van het boek. Ik noem maar even de ex van Ferdi: Merle. Nou goed, dat was Buren With Benefits in een notendop. Ik vond dit eerste deel héél erg leuk en gaf het vier sterren. Door het einde wilde ik zeker doorlezen, omdat ik wilde weten wat er ging gebeuren en omdat ik nooit genoeg kan krijgen van de hilarische schrijfstijl van Lisette. Kortom: veelbelovend. En toen kwam deel 2.

onbegrensde liefde Lisette Jonkman Onbreekbaar trilogie kobo plus

Humor, kwetsbaarheid en niet te cliché

Mijn hemel, deel 2. Waar ik het Buren With Benefits nog vier sterren gaf (ik moest nog even wennen aan het hele verhaal, de personages en je kent het wel), wist ik op de helft van Onbegrensde Liefde al dat ik dit boek vijf sterren zou geven. Waarom? Ten eerste omdat het weer zó heerlijk vlot is geschreven. Je vliegt door de zinnen en hoofdstukken heen. Ten tweede is de humor van Lisette natuurlijk weer aanwezig. Ik weet niet hoe ze het doet, maar ze krijgt het iedere keer weer voor elkaar om me hardop te laten lachen. Soms lag ik zelfs dubbel van het lachen vanwege een hilarische opmerking.

‘Een liefdesverhaal zonder al te cliché te worden’

Ten derde leer je de personages nu echt goed kennen. In Onbegrensde Liefde ga je meer de diepte in. Waarom gedraagt Abby zich zo? Waarom is Ferdi zoals hij is? De kwetsbare kanten van Abby en Ferdi worden meer belicht en dat is ontzettend mooi en knap gedaan, vooral in de heftige situaties in dit boek. Als laatste, en dit is denk ik het belangrijkste, is Onbegrensde Liefde zo goed omdat het een liefdesverhaal is zonder al te cliché te worden. Ja, er komen cliché dingen voorbij die je vaker leest zoals de misverstanden tussen Abby en Ferdi. Alleen voelt het geheel juist helemaal niet cliché. Ik vind het moeilijk om precies uit te leggen waarom ik dat vind, maar het heeft denk ik te maken met de personages. Abby en Ferdi komen heel echt over, heel realistisch en authentiek. Ze zouden bij wijze van spreken vrienden met je kunnen zijn. En – nu mag ik even cliché zijn – je sluit deze personages in je hart.

Mijn eindoordeel over het boek

Vijf sterren voor Onbegrensde Liefde. Het is een vlot, grappig en romantisch verhaal. Je leert de personages beter kennen dan ooit, omdat ze heftige situaties meemaken en zich kwetsbaar opstellen. Het gaat over serieuze onderwerpen, maar is ook sexy, romantisch en – dit ga ik gewoon zeggen over een boek – HOT ?. Kom dus maar op met het laatste deel van deze trilogie. Ik kan niet wachten!

Let op: Vooralsnog zijn de boeken in de Onbreekbaar-trilogie alleen als e-book te lezen via Kobo Plus/Bol.com. Deel 3 ‘Op Gevoel’ verschijnt 1 december.

Eén reactie

  • Marleen

    Ik kan zo niet wachten om dit deel te lezen! Ik heb genoten van het eerste deel, maar ik wacht met opzet nog eventjes totdat ook deel 3 op Kobo Plus staat! 😉 Hele toffe, leuke recensie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *