Persoonlijk

Friday Five: vijf boekpersonages die op mij lijken

Meestal lees ik boeken over personages die totaal anders zijn dan ikzelf en kom ik zo in hele nieuwe werelden terecht. Denk aan bijvoorbeeld aan Starr uit The Hate U Give. Toch herken ik bijna altijd wel iets van mezelf in ieder personage. Maar welke personages nu wel echt op mij lijken qua persoonlijkheid? Dat zijn deze vijf.

Scarlett | Caraval – Stephanie Garber

Scarlett uit Caraval vind ik een heel tof personage. Ze toont veel lef en is eigenlijk best wel stoer, ook al is ze soms bang. Als het erop aankomt kun je op haar vertrouwen. Ook doet ze er alles voor om haar zus Donnatella in veiligheid te brengen. Ik herken best wat dingen van mezelf in Scarlett. Toch dingen doen terwijl je bang bent bijvoorbeeld. En ik zou er ook alles aan doen om mijn zusje te redden in nood.

Marguerite | Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

Ik moest best even nadenken over dit lijstje, maar toen dacht ik ineens aan een van mijn favoriete YA-series: de Vuurvogel-trilogie. Hoewel ik me niet meer ieder detail van Marguerite herinner, weet ik nog wel dat ik me tijdens het lezen goed in haar kon verplaatsen. Ze is creatief, hecht met haar familieleden en ook een beetje op zoek naar wie ze zelf is door alle dimensies heen. Daar herken ik mezelf wel in. Ik vond het ook heel tof dat Marguerite tekenen en schilderen als hobby heeft en je daar in het boek best wat van meekrijgt.

Lara Jean | Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Mijn absolute spirit animal is Lara Jean uit de boeken van Jenny Han. Vooral in P.S. Ik hou nog steeds van je herkende ik me zo erg in Lara Jean dat het bijna eng was. Die dromerige en nostalgische vibe van Lara Jean is 100% hoe ik ook kan zijn. Wegdromen en denken aan gebeurtenissen van vroeger is me op het lijf geschreven, haha.

aan alle jongens van wie ik hield to all the boys i've loved before Jenny han recensie

Daisy | Royals – Rachel Hawkins

Qua sassyness en humor lijk ik het meest op Daisy uit Royals van Rachel Hawkins. Tenminste, ik hoop dat ik net zo grappig ben als haar. Ik moest heel vaak lachen om hoe Daisy doet in het verhaal en herkende mezelf wel in de domme opmerkingen die gemaakt werden. Dus als ik maar 1% zo grappig ben als Daisy ben ik al tevreden.

Shirin | Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi

Shirin is een Amerikaans moslimmeisje met een hoofddoek en krijgt met de meest vreselijkste dingen te maken in Een bijna eindeloze afstand. Ik herkende mezelf in haar gevoel voor rechtvaardigheid, in haar manier waarop ze naar andere mensen kijkt en niet begrijpt hoe je bepaalde (racistische) opmerkingen uit je mond krijgt. Shirin is zo’n queen, echt een van mijn lievelingspersonages ooit. Ze is heel strijdvaardig, ook al voelt ze zich ook verslagen. Als ik moest ruilen van persoonlijkheid, zou ik 100% zeker Shirin willen zijn.

De Friday Five is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. Elke vrijdag doen er meerdere bloggers mee. Neem dus ook zeker een kijkje bij Joost, daar vind je een lijst met welke boekbloggers er nog meer meedoen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *