Friday Five: Vijf ongelezen boeken in mijn boekenkast
Persoonlijk

Friday Five: Vijf ongelezen boeken in mijn boekenkast

De Friday Five van deze week gaat over ongelezen boeken in je boekenkast. Ik heb het aantal ongelezen boeken in mijn kast nog nooit geteld, maar ik weet zeker dat het er meer zijn dan vijf. Of dan tien. Hoe dan ook, deze vijf boeken staan al lang in mijn kast maar las ik nog nooit.

De Friday Five is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. In zijn blogpost kun je alle boekbloggers vinden die meedoen. Het onderwerp van deze week is bedacht door Valerie van Valtorious.

Elke dag maandag – Jessica Brody

Volgens mij kocht ik Elke dag maandag op de boekenmarkt in Deventer. Op de markt van twee jaar geleden, om precies te zijn. Ik weet niet wat het is met dit boek, maar ik pak het maar niet op. Of ik heb er geen zin in, óf ik lees net een recensie-exemplaar dat ik uit wil lezen óf ik vergeet dat het boek bestaat. Zo stom, want dit boek lijkt me nog steeds heel erg leuk. Helemaal omdat Lisette Jonkman, een van mijn favoriete schrijfsters, het heeft vertaald. En hallo: DIE COVER.

De kids of appetite – David Arnold

Tijdens deze blogpost kom ik flink tot de conclusie dat boeken die ik koop op het boekenfestijn of op de boekenmarkt lang in mijn kast blijven staan. Zo ook met De kids of appetite. Ik pak het denk ik niet op, omdat ik niet zo goed weet wat ik hiervan moet verwachten. Dus, mensen die dit wel gelezen hebben, overtuig mij zodat ik deze YA van David Arnold wel oppak. Overigens heb ik Muggenland onlangs eindelijk wél gelezen.

Liefde kan mislukken – Matthew Quick

Dikke boeken en ik zijn niet de beste vrienden. Het is gewoon zo dat ik dikke boeken minder snel lees, omdat ik er tegenop zie om AL DIE PAGINA’S door te moeten. Ik kan het gewoon aan de kant leggen als het niet leuk is, maar meestal dwing ik mezelf toch om nog een paar hoofdstukken vol te houden. Eigenlijk best dom, want een boek niet uitlezen mag ook gewoon. Dus ja, dat is het geval bij Liefde kan mislukken van Matthew Quick. Terwijl ik Sorta Like A Rockstar snel uitlas.

Friday Five: Vijf ongelezen boeken in mijn boekenkast

Paaz – Myrthe van der Meer

Voor dit boek heb ik geen eens een verklaring. Ik kocht het boek tweedehands en sindsdien vergeet ik dat het bestaat, maar als ik Paaz weer zie staan in mijn kast denk ik toch dat ik het ooit wil lezen. Wat een #firstworldproblems dit hè?

Zac & Mia – A.J. Betts

Zelfde verhaal als bij De kids of appetite: wat moet ik van dit boek verwachten? Het voelt een beetje alsof dit een The Fault In Our Stars-boek is of een soort Vijf stappen van jou en ik heb niet altijd zin in zo’n jankboek. Geef me liever wat vrolijks. En dus – je verwacht het al – heb ik het nog steeds niet gelezen. Als dit een van je lievelingsboeken is, overtuig me in de reacties. 😉

Dat was de Friday Five van deze week. Welke boeken staan er al heel lang ongelezen in jouw kast?

4 reacties

  • Joost (NerdyGeekyFanboy)

    Zac & Mia is echt een heel mooi verhaal, en stukke minder zieliger dan je denkt :)En Elke dag maandag is echt een heel vrolijk verhaal, Kids of appetite is ook echt supergoed! Maar ach, ik ken je struggles met boeken niet meteen lezen… 😛

  • Anna

    Zac & Mia heeft ook lang ongelezen in mijn boekenkast gestaan maar uiteindelijk heb ik hem uitgelezen en ik vond hem top! Het is niet het typische kanker-verhaal dat je zou verwachten.

  • Judith

    Ik heb Zac & Mia zelf nog niet gelezen, maar de serie (en dan voornamelijk seizoen 1) was echt geweldig! Het geeft je echt weer even een realitycheck dat je je niet druk moet maken om die kleine dingen. 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *