Kringloopvondsten #2 - Christina Lauren & Brené Brown
Kringloopvondsten

Kringloopvondsten #2 – Christina Lauren & Brené Brown

Voor de kringloopvondsten van deze keer trok in de stad uit om te kijken bij een tweedehandswinkel in een Fries dorp. Dat bleek een verrassend goed plan, want ik nam maar liefst zes boeken mee.

Ik kom terug – Adriaan van Dis (€3,-)

Mijn meestgebruikte smoes om aan mezelf te verantwoorden dat ik veel boeken koop? ‘Dit vindt mijn moeder vast ook leuk om te lezen’. Die smoes gebruikte ik ook toen ik Ik kom terug van Adriaan van Dis uit de boekenkast viste. Dit is namelijk typisch zo’n roman die mij zeker aanspreekt, maar die ik niet direct hoef te lezen en daarom even doorschuif naar mijn moeder. Handig, want dan ligt het boek in haar boekenkast en niet in die overvolle van mij. Win-win.

Na een lang leven van zwijgen en buitensluiten begint een moeder opeens te praten tegen haar zoon – aarzelende ontboezemingen over grensoverschrijdende liefde, verraad en drie oorlogen. Hij, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen. ‘Ik kom terug’ is een tragikomedie over het woeste leven van een vrouw die terugkijkt op haar eeuw.

De Stouter-trilogie – Christina Lauren (€1,75 per stuk)

Soms doe ik een rondje kringloopwinkel en kom ik even later weer terug waar ik begon: bij de boeken. Plots lijkt het dan alsof ik exemplaren zie staan die ik eerst niet zag. Dat gebeurde ook bij de Stouter-trilogie van Christina Lauren. Tussen de oudere thrillers en romans stond namelijk gewoon wat new adult. Ik gooide ze in mijn mandje, mede omdat ik weet dat Judith er erg lyrisch over is. En omdat ik wel weer eens zin had in een NA-boek, ook daarom.

‘Tussen de oudere thrillers en romans stond namelijk gewoon wat new adult’

Hier gaat deel 1 over
Chloe Mills is slim, hardwerkend en bijna in het bezit van een MBA. Eigenlijk heeft ze maar een probleem: haar baas Bennett Ryan. Hij is lastig, brutaal en totaal onweerstaanbaar.

Bennett weet niet wat hem overkomt. Zijn nieuwe assistente is aantrekkelijk, onschuldig uitdagend – en totaal frustrerend. Tegen beter weten in ontstaat er een zinderende kantoorverhouding tussen Bennett en Chloe. Hoe meer ze laten gebeuren, hoe meer ze van elkaar willen.

Boeken kringloop Kringloopvondsten #2 - Christina Lauren & Brené Brown

Het mes dat niet wijkt (Chaos #1) – Patrick Ness (€1,25)

De Chaos-trilogie ken ik door Femke, die het eerder in een van haar boekvideo’s besprak. Het verhaal leek me meteen intrigerend, want het gaat over een stad waar geen stilte is. Alle gedachten worden hardop uitgesproken, wat natuurlijk bizar is. Ik ben gewoon zo benieuwd naar dit boek en wilde het al lenen bij de bieb. Maar ach, voor dit prijsje wilde ik het ook wel zelf in mijn kast hebben staan.

‘In Prentisstown klinkt continu het overheersende, schreeuwende geluid van gedachten’

Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentisstown. Een unieke stad, want in Prentisstown klinkt continu het overheersende, schreeuwende geluid van gedachten. Alles wat leeft denkt hardop. Ook de dieren. Ook Todd. Dat is de dagelijkse orde: je kunt er niet aan ontsnappen. Er is geen privacy. Er zijn geen geheimen. Tenminste, dat denkt Todd.

Een maand voordat hij een man zal worden, stuit hij onverwacht op… stilte. Hij dacht dat dat onmogelijk was. Maar Prentisstown heeft gelogen. En met die wetenschap slaat Todd op de vlucht.

De moed van imperfectie – Brené Brown (€1,25)

Van een (beetje trashy ?) new adult naar een heel serieus non-fictie boek. Ik nam namelijk De moed van imperfectie mee van Brené Brown. In een ver verleden las ik De kracht van de kwetsbaarheid van haar en dat vond ik een prachtig boek. Het was destijds een van mijn favorieten. Ik was dan ook verrast dat ik – notabene in de kringloopwinkel – weer een boek van haar tegenkwam. Voor 1,25 ging die natuurlijk mee.

‘Brené Brown beschrijft in ‘De moed van imperfectie’ hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen’

Brené Brown beschrijft in ‘De moed van imperfectie’ hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

Dat waren mijn kringloopvondsten voor deze keer. Anders dan in mijn vorige blogpost heb ik nu bij ieder boek geschreven wat ik ervoor betaalde. Daar ben ik zelf altijd nieuwsgierig naar bij anderen, vandaar. Hoe dan ook: tot de volgende ‘kringloopvondsten‘!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *